Povestea de succes a unei femei din România care a luptat în Afganistan

Mirela Ivașcu s-a născut în sânul unei familii numeroase din comuna gălățeană Pechea.

A copilărit alături de patru frați, ceea ce a făcut-o să învețe de mică cât de importante sunt sprijinul și protecția celor din jur.

Și chiar dacă a fost cea mai mică dintre ei, Mirela a devenit o femeie puternică și indepentă. La vârsta maturității, a luat calea armatei, deși puțini tineri o mai fac în ziua de astăzi.

În scurt timp, tânără a fost avansată în fruntea Poliției Militare și trimisă în teatrele de război din Afganistan.

Povestea de succes a unei femei din România care a luptat în Afganistan

Chiar dacă acasă era „fetița mamei”, la unitate era locotenent Mirela Ivașcu. Determinarea și inteligența au recomandat-o pentru postul de conducător al unui detașament de Poliție Militară, formată numai din bărbați căliți în misiuni imposibile.

Timp de 208 de zile, Mirela și-a condus echipa pe front, împotriva talibanilor din Afganistan, devenind astfel prima femeie-militar aflată la comanda unui detașament românesc în teatrele de război.

Din fericire, după 208 de zile, Mirela s-a întors de pe front teafără și nevătămată. Mai mult de atât, toți cei nouă colegi, aflați în subordinea sa, s-au întors în viață și sănătoși.

La ceremonia de revenire în țară, Mirela a strigat, conform protocolului militar, numele și gradele tuturor militarilor alături de care a luptat pe fronturile din Afganistan. ”M-am bucurat de sprijinul celorlați polițiști militari din detașament care nu m-au tratat preferențial.

Împreună am executat misiuni specifice de poliție militară în colaborare cu omologii americani. Cel mai greu nu a fost să lucrez cu bărbații din subordine, ci să mă integrez pentru că

a fost prima mea misiune. Nici ei nu mi-au dat de furcă, dar nici eu nu le-am făcut lor viața grea. Am avut onoarea și norocul să lucrez cu profesioniști”, ne-a spus lt. Mirela Ivașcu la întoarcerea acasă.

Părinții fetei au fost mândri de reușita și contribuția fiicei lor în bunăstarea românilor

Mama a lăsat-o să plece pe front pe șefa polițiștilor militari, tatăl nu a fost însă de acord ca fata să plece în iadul din Afganistan.

Mai bine de șase luni. O perioadă lungă pentru cei de acasă care, cu gândul la ”fetița lor”, au numărat fiecare zi din cele peste șase luni scurse și s-au rugat la bunul Dumnezeu ca Mirela să se întoarcă sănătoasă din iadul din Afganistan. Cum știrile de front nu sunt întotdeauna dintre cele mai bune, tensiunea a fost maximă.

”Am fost îngrijorată, cum să nu fiu?!? Acolo e război! Dumnezeu a ajutat-o pe fetița noastră și s-a întors sănătoasă acasă. Eu am fost de acord cu ea când a luat decizia să plece acolo, dar tătică-su nu prea a vrut să o lase. Ne-am rugat la Dumnezeu să se întoarcă sănătoasă și,

uite, Domnul ne-a ascultat rugile și fetița noastră a venit nevătămată! Abia am așteptat să o strâng în brațe după atâta amar de vreme…”, ne-a spus Dumitra Ivașcu, mama primei femei-militar aflată a comanda unui detașament dislocat în teatrele de operațiuni. sursa:redactia.ro

DISTRIBUIE PE: