Derek Chauvin, poliţistul care l-a ucis pe George Floyd, avea 18 plângeri pe numele său. La o arestare i-a rupt dinţii unui suspect.

Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție Minneapolis, implicat în moartea pe 25 mai a lui George Floyd și încarcerat în prezent în închisoarea Saint Paul (Minnesota), a făcut obiectul a 18 plângeri, aproape toate fiind clasate, după cum transmite CNN.

Derek Chauvin a fost dat afară din poliţie pe 26 mai, iar trei zile mai târziu a fost acuzat de „omor de gradul 3” și „acţiuni crude și periculoase cauzatoare de moarte.

Presa americană scrie că bărbatul de 44 de ani a fost subiectul a 18 reclamații, dintre care aproape toate au fost clasate.

16 dintre ele au fost considerate neconvingătoare pentru a începe o procedură disciplinară împotriva sa, iar după două reclamaţii a primit scrisori de mustrare.

Derek Chauvin a fost implicat în trei trei schimburi de focuri în cariera sa de poliţist, în 2006, 2008 și 2011. 

Prima situaţie a avut ca urmare moartea unui bărbat de 42 de ani, despre care poliția a spus că a fost împușcat după ce i-a atacat pe oamenii legi cu o pușcă.

În al doilea caz, un suspect a fost împușcat și rănit într-un caz de violență domestică, iar în al treilea, un tânăr de 23 de ani a fost rănit într-o urmărire. Comportamentul fostului ofițer în timpul intervenției în cazul de violență domestică i-a adus o medalie de vitejie.

Totuşi, în 2017 a trebuit să încheie pe cale amiabilă o dispută cu un suspect căruia lia rupt mai mulți dinți în timpul unei arestări. Cazul a fost soluționat cu plata sumei de 25.000 de dolari.

Videoclipul arestării lui George Floyd, în care Derek Chauvin stă peste opt minute cu genunchiul pe gâtul acestuia, provocându-i practic moartea, a fost celel care a stârnit furia populaţiei afro-americane din SUA, protestele devenind violente în ciuda arestării ofiţerului.

DISTRIBUIE PE: