Caprifoiul este una dintre cele mai bune plante pentru tratarea diferitelor afecțiuni. În tradiția populară este cunoscută ca și Mâna Maicii Domnului și se folosește pentru a trata durerea de cap și afecțiunile din sfera ORL.
Daniela Stan, medic de familie: „Caprifoiul te poate feri de infecțiile virale și poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor precum febra acută, durerile în gât și de cap, care se pot trata cu ceaiul de caprifoi. Acest ceai se obține prin infuzie de flori și se recomandă consumul a câte 2-3 căni pe zi.
Acest ceai este contraindicat persoanelor care au diaree acută sau care au probleme cu stomacul.”
Caprifoiul încetinește coagularea sângelui și, folosit sub formă de infuzii, cataplasme sau decocturi, ne ferește de numeroase afecțiuni și dureri. Florile se recoltează mai ales primăvara sau la începutul verii, când floarea este încă în stadiul de boboc.
Potrivit specialiștilor, rădăcina de caprifoi are capacitatea de a încetini coagularea sângelui și de a ține bolile de inimă la distanță. De asemenea, calmează și crampele și durerile articulare la persoanele cu reumatism sau artrită.
În ceea ce privește florile macerate, acestea grăbesc vindecarea rănilor. Se lasă peste noapte la macerat 1 ceașcă cu flori de caprifoi într-un litru de apă, după care dimineața se filtrează și se pun comprese pe zonele afectate de răni, abcese, acnee și cicatrici.
DISTRIBUIE PE: