Plăcințele moi, pufoase și aromate – Aluatul este cu adevărat deosebit

Plăcințele apetisante, moi, pufoase și nemaipomenit de aromate – Realizate dintr-un aluatul deosebit, cu lapte și drojdie… Pentru a pregăti plăcințele după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 200 grame margarină
  • 3 pahare lapte
  • 1 pahar zahăr
  • 42 grame drojdie proaspătă (sau 14 gr drojdie uscate)
  • un pic de sare
  • aproximativ 1,5 kg făină
  • 1 ou bătut (pentru ca să ungeți chiflele)
  • zahăr și semințe de mac pentru decor

Ingrediente pentru umplutură:

  • brânză de vaci
  • caramele simple

Cum se prepară?

În laptele călduț, dizolvați drojdia și lăsați deoparte amestecul aproximativ 15 minute.
După 15 minute, adăugați ouăle, margarina, sarea, zahărul și făina și frământați din întregul amestec un aluat moale și elastic, care nu se lipește de mâini.
Împărțiți aluatul obținut în 4 părți egale și pudrați suprafața de lucru cu făină…

Cu ajutorul sucitorului, întindeți fiecare bucată de aluat într-un blat rotund, cu grosimea de aprox. jumătate de centimetru…
Ca și cum ați felia o pizza, tăiați fiecare blat în 8 segmente egale – ar trebui să obțineți 8 triunghiuri…

La baza fiecărui triunghi se pune umplutura și se rulează…
Aranjați plăcințelele obținute la distanță una de alta în tava în care veți coace, tapetată cu puțin ulei.
Acoperiți cu un prosop și așteptați în jur de 30 minute, pentru a se dubla în volum…

După acest timp, ungeți chiflele cu ou bătut și se decorați cu zahăr și semințe de mac.
Se coc timp de 25 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius, până capătă o nuanță maronie-aurie apetisantă…

Să le savurați cu drag, alături de familie și prieteni – Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce efect are uleiul de mentă asupra durerilor de cap – cum se prepară și cum se aplică

Uleiul esențial de mentă este considerat de mulți fitoterapeuți un remediu de prim-ajutor împotriva durerilor de cap, datorită efectului său analgezic, antiinflamator și relaxant. Frunzele de mentă…

Revoluție în alimentație! Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul despre slănina de porc: mai sănătoasă decât credeai!

Distribuie pe Facebook Nutriționistul Mihaela Bilic dezminte unul dintre cele mai răspândite mituri privind slănina de porc, considerată pe nedrept periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele…

Acesta este ingredientul cu care trebuie sa uzi orhideea pentru a o face sa infloreasca tot anul, trucul pe care trebuie sa-l afli

Orhideele, cu frumusețea lor impresionantă, sunt plante delicate care necesită o atenție specială în îngrijire. Chiar și grădinarii începători pot reuși să le crească cu succes. În…

Ceaiul care prelungește viața și menține inima sănătoasă. E bine sa-l ai in casa

Păducelul, recunoscut încă din antichitate ca un simbol al speranței și rodniciei, este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice, în special în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Folosit de romani…

Hreanul, alimentul perfect pentru imunitate, creier, inima si oase. Iata cum se consuma corect

Hreanul este o plantă cu o istorie impresionantă. Acum 3500 de ani, egiptenii îl consumau deja, iar grecii îl considerau un adevărat panaceu, valorându-l la greutatea sa…

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Ziua în care vorbele vindecă și faptele construiesc

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Astrele aduc lecții de comunicare, empatie și reconectare pentru toate zodiile. De la conflicte aplanate și relații întărite, până la oportunități profesionale…