Plăcintă turnată cu brânză dulce și vanilie – O rețetă ușoară și rapidă, o delicatesă simplă

Ingrediente pentru foaie:

3 ouă
14 linguri apă
14 linguri ulei
14 linguri zahăr
16 linguri făină
1 praf de copt
suc de lămâie
Ingrediente pentru umplutură:

600 g brânză de vaci
150 g zahăr
4 ouă
zahăr vanilat
1 plic budincă de vanilie
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Treptat, adăugăm apa, uleiul, zahărul, făina și praful de copt stins în suc de lămâie. Mixăm bine până la omogenizare.

2. Într-o tavă tapetată cu ulei, turnăm jumătate din cantitatea de aluat. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 5-7 minute.

3. Într-un bol separat, batem brânza de vaci cu ajutorul unui mixer. Adăugăm ouăle, zahărul, praful de budincă și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă.

4. Scoatem foaia din cuptor și o tapetăm cu crema pregătită anterior. Pe deasupra, turnăm aluatul rămas și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: