Pierdere imensă pentru sportul românesc. S-a mai stins o legendă

Doliu în sportul românesc. Rând pe rând, ne pleacă oamenii mari care au făcut istorie. O nouă veste tristă care îndoliază sportul românesc. S-a stins din viață unul dintre cei mai mari mari iubitori ai sportului auto.

S-a stins din viață o legendă sportivă

A murit Bela Sarosi, campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983. Vestea trecerii sale în neființă a fost anunțată de către Federația Română de Automobilism Sportiv. Bela Sarosi a fost campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983, cu numeroase clasări pe podium și cu participări de seamă în cadrul lotului național de raliuri.

Pierdere imensă pentru sportul românesc. S-a mai stins o legendă

Astăzi din păcate ne-a părăsit Bela Sarosi, unul din marii iubitori ai sportului auto ce a trecut alături de lista de campioni în lumea veșnică a sportului auto! Pasionat de lumea sportului cu motor de o viață, acesta a trăit si a slujit cu cinste pasiunea pe care a îndrăgit-o atât de mult fiind campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983, a transmis Federația.

Pierdere imensă pentru sportul românesc. S-a mai stins o legendă

Sarosi a avut numeroase clasări pe podium și participări importante în cadrul lotului național de raliuri.

Ce este, de fapt, automobilismul sportiv

Automobilismul sportiv este ramura de sport care cuprinde totalitatea probelor sportive care se desfăşoara pe automobile de competiţie. Automobilele de competiţie sunt automobile de construcţie specială sau adaptate ulterior dintr-un model de serie, pentru a fi folosite la întreceri cu caracter sportiv.

În funcţie de tipul vehiculului utilizat, de suprafaţa de rulare pe care se desfăşoară întrecerea sau de regulamentele specifice, automobilismul sportiv cuprinde o serie de probe specifice, fără a fi limitate la acestea, după cum urmează: raliuri, viteză în coastă, circuit viteză, karting, off road, rally cross, tot-teren, rally raid, autoslalom, slalom paralel, vehicule istorice.

DISTRIBUIE PE: