Bombă în Cazul Caracal. Apeluri video de pe telefonul Luizei. Ce a cerut Dincă

Mai este doar puțin până la debutul procesului lui Gheorghe Dincă. Monstrul din Caracal a fost trimis în judecată acum patru luni de zile,

însă Tribunalul Olt nu a făcut nimic în acest sens, până acum. În câteva zile, soarta lui Dincă ar putea fi decisă.

Cazul Caracal ia amploare. Gheorghe Dincă răstoarnă încă odată declarațiile din dosar. Se pare ca în proces au existat două termene de judecată. Primul a fost pe 18 martie și al doilea le 3 aprilie. Ambele au fost anulate din cauza stării de urgență. Se pare că monstrul din Caracal profită din plin de neglijența autorităților.

Gheorghe Dincă a cerut să fie reluată ancheta. Motivul pentru care are această cerință este că el consideră că anchetatorii l-au păcălit. L-au examinat psihologic fără să fie un avocat de față. Ceea ce poate fi un viciu de procedură, care poate schimba soarta dosarului.

De altfel, avocaţii celor două familii ale fetelor răpite, cer reluarea anchetei. Aurel Moldovan avocatul părinţilor Alexandrei Măceșanu: „“Acest dosar trebuie trimis, pentru refacere, la Parchetul General”.

Avocatul mamei şi bunicului Luizei Melencu, Carmen Obîrşanu, a explicat că există date noi, care nu sunt prezente în rechizitoriu.

Potrivit acesteia, pe telefonul Luizei, s-a sunat şi după ce aceasta a fost răpită. Au fost efectuate inclusiv apeluri video pe WhatsAp. Astfel, se poate înțelege că Luiza a fost prezentată pe video celor care urmau să o cumpere de la răpitori.

Procesul pentru cazul Caracal se reia de la 0

Toată lumea implicată în acest proces, începând cu cei doi inculpaţi, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu şi terminând cu avocaţii celor două familii ale fetelor dispărute, dar şi rudele acestora, cer reluarea anchetei. Începerea ei de la zero, pe motiv că:

„Tot ceea ce s-a făcut până acum nu a fost decât o bătaie de joc şi o tentativă de a ascunde realitatea. Fata noastră nu este moartă. Ea a fost traficată, dar procurorii nu vor să cerceteze asta” – afirmă Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, fata dispărută acum mai bine de un an de zile, potrivit Evz.

La ora actuală, procesul este în faza preliminară. Astfel, pe 20 mai nu se va intra pe fond. Un judecător va verifica legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor procesuale de către organele de urmărire penală.

Părinţii celor două fete dispărute, se vor afla în sala de judecată. La fel și avocații. Aceștia nu vor da însă ochii cu monstrul care le-a distrus viețile. Dincă nu va fi scos din penitenciar, ci va fi audiat prin videoconferinţă.

DISTRIBUIE PE: