Pentru utilizitatori de telefon, daca vezi asta esti clar urmarit! Care este codul pentru a ne arata daca telefonul este supravegheat, pe care oricine trebuie sa il stie:

Consideri ca cineva iti urmareste acitivitatea telefonului tau mobil, apelurile, locatia sau chiar si mesajele dvs? Atunci e cazul sa iti spun ca exista o metoda prin care poti afla. Cu un simplu cod format din mai multe caractere iti poti da seama daca telefonul tau este virusat.

Daca ai impresia ca cineva iti urmareste locatia, poti sa testezi acest lucru cu un simplu cod . De exemplu trebuie sa stii urmatoarele coduri: Pentru telefoanele cu Android: *#*#4636#*#* sau *#*#197328640#*#* sau pentru iPhone: *#12345#3001*

CE TREBUIE SA FACI:

Selectezi secţiunea UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info, şi scrie toate numerele de sub Cell ID. Acestea sunt numerele staţiilor de bază aflate în apropriere. Telefonul se va conecta în mod implicit la staţia care oferă cel mai bun semnal.

Revino la meniul principal şi dă clic pe MM info, apoi pe Serving PLMN. Notaţi numerele afişate sub Local Area Code (LAC).

Cu ajutorul acestor două numere şi a unui site obişnuit puteţi determina locaţia pe hartă a staţiei la care telefonul este conectat. Staţiile suspecte sunt în general cele mobile — acestea ar putea fi amplasate într-un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte şi/sau în locuri în care acoperirea la internet este slabă.

CUM TE POŢI PROTEJA:

Nu instală în telefon programe pe care nu le cunoşti şi fii atent la aplicaţiile pe care le-ai instalat înainte. Nu accesa pagini/linkuri nesigure şi nici nu te conecta hot-spoturi „gratuite”.

Instalează doar programe de protecţie cu licenţă