Pele a murit. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor avea 82 de ani

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor suferea de cancer la colon.

Legenda fotbalului a fost diagnosticat cu cancer de colon în septembrie 2021, suferind mai multe intervenții chirurgicale. Din cauza problemelor grave de sănătate, internaționalul a petrecut două săptămâni în spital la sfârșitul anului trecut.

El a fost spitalizat din nou anul acesta, în noiembrie, din cauza unei infecții respiratorii agravate de Covid-19.

Legenda fotbalului brazilian, pe care mulți îl consideră unul dintre cei mai mari jucători din lume, a murit la vârsta de 82 de ani. Informația a fost confirmată de agentul lui Pele, Joe Fraga, pentru Associated Press.

Brazilianul fusese internat în spital în perioada Crăciunului. În Ajun, fiica sa Kely Nascimento a spus: „Iată-ne, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună”.

Simbolul Braziliei, de trei ori câștigător al Cupei Mondiale, a fost internat la Spitalul Albert Einstein la sfârșitul lunii noiembrie, iar câteva săptămâni mai târziu au apărut informații despre starea lui de sănătate care se deteriora. Au apărut apoi imagini cu Kely întinsă pe pieptul tatălui ei, cu puțin timp înainte de a muri.

Pelé a atins faima internațională la doar 17 ani, când a marcat șase goluri pentru Brazilia la Cupa Mondială din 1958, inclusiv două goluri în finala în care Brazilia a învins-o pe Suedia, asta aducând țării primul titlu mondial.

Pelé s-a retras din fotbal în 1977.

DISTRIBUIE PE: