Pateuri de casă făcute în tigaie, cu brânză sărată – Pateuri moi și apetisante, fragede și gustoase

Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Pateuri de casă făcute în tigaie, cu brânză sărată – Pateuri moi și apetisante, fragede și gustoase

Ingrediente necesare pentru aluat:

1 pahar apă sau lapte
1 linguriță sare

10 g praf de copt
2,5 pahare făină

Alte ingrediente necesare:

Brânză sărată pentru umplutură: feta, telemea etc.

Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Pentru umplutură, fărâmițăm brânza cu furculița sau o dăm prin răzătoarea mare.

Pentru aluat, amestecă apa (sau laptele) cu sarea și cu praful de copt, într-un bol mare. Adăugăm treptat și făina cernută,

amestecând la început cu lingura după care frământând aluatul cu mâna. Trebuie să obținem un aluat omogen, nelipicios și relativ

dens. Acoperim bolul cu capac și lăsăm aluatul deoparte pentru 10 minute.

Ulterior, împărțim aluatul în 12-14 bucățele din care formăm biluțe. Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem fiecare

biluță sun formă de turtiță subțire și rotundă. Punem brânza pe jumătate din suprafața ei după care aducem aluatul liber peste

umplutură și lipim bine marginile.

Uniformizăm și prăjim pateurile în baie de ulei încins, pe foc mare. Le prăjim până se rumenesc frumos pe ambele părți,

întorcându-le de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă. Se vor umfla destul de mult.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: