Părinții unui tânăr mort la Colectiv merg înainte datorită fiicei născute după tragedie: „Seamănă leit cu Andrei”

Ieri, s-au împlinit trei ani de la cea mai mare tragedie din istoria recentă a României. După tot acest timp, rănile sufletești ale celor care au pierdut persoane dragi în incendiul de la Colectiv

continuă să doară. Dar chiar și așa, viața merge înainte, așa cum doi părinți o dovedesc.

Andrei Bucă este una dintre cele 64 de victime ale tragediei de la Colectiv. Tatăl lui, Dorin Bucă,

mărturisește că pentru el fiecare zi este 30 octombrie și că nu a putut participa la nicio slujbă de pomenire. Durerea ar fi fost prea mare.

„Pentru noi, ziua de 30 octombrie este o zi care s-a multiplicat. Pentru noi, în fiecare dimineaţă e o parte din 30 octombrie. Şi când ne culcăm e o parte din 30 octombrie. Şi peste zi e un 30 octombrie. Nu e doar 30 octombrie o zi în calendar”, a spus Dorin Bucă, pentru Adevărul.

Tot ieri, însă, fiica lui, Andreea, născută după tragedie, a împlinit un an și șapte luni. Ea este speranța care îl ajută să meargă înainte.

„Este născută tot într-o zi de 30, pe 30 aprilie, la ora la care a murit Andrei. I-am pus numele Andreea în memoria lui, iar Gabriela pentru că am aflat de Sfinţii Arhangheli Mihail

şi Gavril că vom avea o fetiţă. Este raţiunea noastră de a fi şi de a merge mai departe.

Este un copil minunat şi seamănă leit cu Andrei. Are aceeaşi ochi şi aceeaşi privire. Este, însă, un pic mai temperamentală decât Andrei”, a mai spus omul.

Andrei Bucă avea 29 de ani și profesa ca arhitect. A mers la concertul trupei „Goodbye to Gravity” alături de un prieten,

care îl cunoștea pe unul dintre chitariști. Atât Andrei, cât și prietenul lui, Ioan Tripa, au murit în incendiu. Nu au reușit să ajungă la ușă.

Colectiv, cea mai mare tragedie din istoria recentă

Pe 30 octombrie 2015, artificiile din timpul concertului trupei „Goodbye to Gravity” au produs un incendiu de proporții la clubul bucureștean Colectiv.

Aproximativ 200-400 de persoane se aflau înăuntru. Dintre aceștia, 27 au murit la fața locului, în urma incendiului. Restul celor 64 de victime s-au stins ulterior, în spitale, din cauza rănilor sau a complicațiilor.

Filmul tragediei de la Colectiv

21.00 – Începe concertul.

22.30 – În timpul unei piese a trupei „Goodbye to Gravity”, artificiile folosite în spectacol fac ca stâlpii îmbrăcați în spumă să ia foc. În jur de 50-90 de persoane părăsesc clubul preventiv.

22.32 – Primul apel la 112. Focul se răspândește rapid spre tavanul făcut din lemn și spumă acustică. Bucățile din tavan se prăbușesc peste oamenii aflați înăuntru. Persoanele speriate se calcă în picioare pentru a ajunge la singura ieșire din club.

22.40 – O mare de oameni, majoritatea cu răni, părăsește clubul, urlând după ajutor. Cadrele medicale de la Maternitatea Bucur aud comoția și ajung primii la fața locului.

22.42 – Sosesc primele ambulanțe și mașini de pompieri. sursa:spynews

DISTRIBUIE PE: