„Părăsesc un sistem corupt de pile cunoştinţe şi relaţii”! Mesajul DUR al unei politiste care paraseste Romania

Ioana Porfireanu, a părăsit Poliția și a plecat la muncă în Anglia, nu înainte de a lansa un atac dur la adresa instituției pe care o consideră „… un sistem corupt de pile, cunoştinţe şi relaţii“.

La 31 de ani, Ioana Porfireanu și-a dat demisia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani pe data de 2 decembrie 2015. A plecat să muncească în Anglia alături de soţul ei.

Ea a postat un mesaj pe rețelele de socializare, citat de adevarul.ro:

„02.12.2015-ziua în care părăsesc un sistem corupt (M.A.I-Poliţia Română), în care guvernează P.C.R.-ul (nu partidul comunist român, ci Pile. Cunoştinţe. Relaţii), precum şi nepotismele. Un sistem în care avansările în funcţie şi mutările se fac pe principiul P.C.R. Mi-au trebuit nici mai mult nici mai puţin de 11 ani şi 2 luni să realizez că acest sistem nu se va schimba niciodată”.

Mesajul acesteia este întărit de cel al unui lider sindical din Politie:

”Incompetenta promovată in continuare!
Are dreptate Ioana Porfireanu, fosta polițistă!
A ales să părăsească un sistem corupt, bazat pe nepotism, in care pilele, cunoștințele si relațiile protejează si promovează indivizi inculți si agramați cărora le oferă funcții drept jucării.
Nu demult, intr-un articol povesteam cum e cu promovarea incompetenților si mă refeream la un comisar de politie care la doua săptămâni după ce NU a promovat un concurs de ocupare a funcției a fost împuternicit pe funcția respectiva…

Comisarul, fudul – ca sa completeze zicala populara, a uitat ca este împuternicit si a gândit sa rămână in istorie ca un mic manager așa cum ii place sa creadă astfel ca s-a apucat sa propună schimbări majore in ceva ce merge bine.

Pentru a-si atinge scopul a mințit in stânga si in dreapta, a făcut hârtii pe care le-a denumit pompos analize si puncte de vedere, de fapt a amestecat cuvinte elevate pentru nivelul lui, cu dezacorduri gramaticale, a omorât limba romana in exprimare, a uitat diacriticile in copilărie la ora de gramatica si a pupat hârtiile zicând probabil ca ii „sparge pe toți” cu nivelul lui de cultura.
Întrebarea care se pune este cum se face ca atâția oameni cu funcții importante nu realizează prostia, incompetenta, agramatismul sau incultura celui despre care vorbesc? Cum in ciuda evidentei prostii il tin in brațe nerealizând ca se sinucid profesional?

Iată ca planul micului comisar este pus in aplicare de altii pentru ca in lasitatea lui, nu are curaj sa isi prezinte „proiectul” in fata colectivului, motivand ca este in concediu.
– Si ce daca esti in concediu stimabile? Ce ai facut pana sa intri in concediu, ai dormit? Spune-ne si noua cum vrei sa dezvolti minciunile pe care le-ai prezentat drept proiect. Sau habar nu ai cum sa faci?

Tot in concediu a fost comisarul si atunci cand a avut loc sedinta de analiza si propuneri pentru majorarea salariala de pana la 50% pentru o perioada de 6 luni.
Dintr-un colectiv de aproape 200 de lucratori, fara a discuta cu sefii de birouri, a propus dumnealui 3 ofiteri si nici un agent. Cu ce o fi gresit colectivul de 200 de lucratori ca sa primeasca un asemenea incompetent pe post de sef imputernicit care nu stie sa aprecieze munca lor?

Incompetentul nu accepta criticile si nu accepta faptul ca fiecare are dreptul la opinie. Daca este criticat, incompetentul ameninta pe oricine cu DNA. Ce treaba are DNA cu criticile obiective la adresa lui?

Domnule comisar, nu mai ameninta colegii cu DNA! Daca stii ceva care ar putea fi de competenta DNA spune, daca nu, taca-ti gura mititelule! Descurca-te singur daca esti in stare, nu mai invoca o structura a statului pe post de bodyguard personal!
Vezi ca AMR-ul scade! Mai e putin pana la 31 ianuarie si nu ai realizat nimic cu exceptia faptului ca ai bulversat un colectiv intreg cu ideile tale naucitoare! Te vei intoarce la munca si vei lucra pe toate sectoarele!

Apropo! Mai citeste Codul Penal și Procesual Penal, ca sa te pui la punct cu competentele! Daca persoana vatamata este de exemplu avocat, poti face singur cercetari in dosar, evident sub supravegherea procurorului de caz. Iar proprietarii de autovehicule pot fi audiati in calitate de martori sau suspecti. In CPP nu este prevazuta calitatea de proprietar de autovehicul.

Incompetentul are o calitate! Este intransigent!
A primit o adresa de la Serviciul Resurse Umane pentru a verifica situatia in care s-a aflat liderul de sindicat in perioada participarii la o adunare sindicala in vederea incadrarii pe drepturile de personal aferente.

Ce a facut imputernicitul? In ciuda prevederilor legale, „ofiterul de cercetare penala” din el a crezut ca e momentul sa il altoiasca pe liderul de sindicat si in loc sa raspunda, a gasit de cuviinta sa intocmeasca material de sesizare pentru declansarea cercetarii prealabile fata de abaterile de neglijenta in serviciu, absenta nemotivata de la serviciu si producerea de pagube materiale unitatii.

Saracul nu a citit ca in adresa IGPR scrie clar: „(…) în conformitate cu prevederile Legii dialogului social nr. 62/2011 si ale Acordului privind raporturile de serviciu nr. 6873/1 încheiat intre M.A.I. si organizatiile sindicale reprezentative, conducerea Politiei Romane A APROBAT participarea liderilor de sindicat (…).
Nu stiu cum l-a pacalit pe seful Brigazii Rutiere sa aprobe asemenea material de sesizare.
Vai de tara noastra daca se va continua promovarea acestor indivizi incompetenti!
In fond, cetatenii cinstiti si corecți isi platesc taxele catre un stat care sa ii apere si sa le garanteze siguranta iar niste neica-nimeni fac experimente pe banii acestor cetateni.”, nota Vali Riciu pe contul personal de Facebook.

DISTRIBUIE PE: