Papanași cu smântână și dulceață – Moi și pufoși, foarte delicioși – Papanași prăjiți

Rețetă explicată pas cu pas – Papanași delicioși cu smântână și dulceață – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare:

350 g brânză de vaci proaspătă
100 g zahăr

180 g făină
o lingură cu vârf griș de grâu
1/3 linguriță bicarbonat de sodiu

4 linguri zeamă de lămâie
o linguriță coajă rasă de lămâie
2 plicuri zahăr vanilinat
2 ouă

un vârf cuțit sare
gem
smântână
ulei
Mod de preparare:

Într-un bol, adăugăm brânza, ouăle, zahărul, zeama de lămâie, coaja rasă, grișul, zahărul vanilinat și bicarbonatul. Amestecăm până la omogenizare.

Adăugăm făina și frământăm cu mâna. Împărțim aluatul în 6 părți egale (120-125g). Ne pudrăm mâinile cu făină pentru a lucra ușor

cu aluatul și rupem din fiecare bucată, aluat cam cât o nucă și îl modelăm în formă de bilă.

Modelăm bucățile rămase în bile mai mari, după care le aplatizăm. În mijlocul fiecărui papanaș înfigem degetul și îl rotim pentru

a lărgi ușor gaura obținută.

Punem mult ulei la încins într-o cratiță / tigaie largă. După ce s-a încins, dăm focul la mediu și punem papanașii și bilele. Le

prăjim aproximativ 5 minute pe o parte, îi întoarcem și îi mai prăjim 3-4 minute.

Îi mai lăsăm 2 minute să se răcorească înainte de montarea pentru servire.

Asamblare:

Așezăm papanasii, punem 1-2 linguri de smântână și una de gem, după care punem biluța de papanaț și mai punem puțin gem și smântână.

Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: