Octavia Geamănu continuă lupta cu Antena 1, după ce a fost înlocuită la Observator: „Surprinși ai mei colegi să mă revadă azi!”

Octavia Geamănu (38 de ani) a făcut în mediul online un anunț neașteptat. După ce a lipsit timp de câteva luni de la pupitrul știrilor de la Antena 1, din cauza unor probleme cu angajatorul, Octavia Geamănu s-a întors în primele zile ale lui 2023 în redacția Observator.

Jurnalista a explicat în mediul online că până acum a fost într-un lung concediu de odihnă rezultat din zilele libere neluate de-a lungul ultimilor 5 ani.

Octavia Geamănu a revenit în redacție, după ce a fost înlocuită la Observator
După multe luni (nici nu mai știu câte) mi s-a încheiat concediul de odihnă. Surprinși ai mei colegi să mă revadă azi, dar surprinsă și eu să discut cu unii dintre ei și să aflu cum mulți credeau că zilele de concediu mai vechi de doi ani “se pierd”. Nu se pierde nimic pe drum dacă ești inspirat să iți notezi totul. Și eu aveam zile de concediu neluate din 2017 pe care mai mult de nevoie decât de voie le-am folosit acum – a scris Octavia Geamănu, pe pagina sa de Instagram.

Cu toate problemele existente între ea și angajator, jurnalista nu renunță în a lupta pentru drepturile ei. Octavia Geamănu se află într-un proces judecătoresc cu angajatorul din cauza unor “abuzuri în relația cu munca”, despre care a vorbit în vara anului 2022. În mod evident, emoțiile la reîntoarcerea în redacție au fost mari și inevitabile.

Octavia Geamănu, anunț surprinzător la câteva luni după „dispariția” de la Observator Antena 1Icon photo

Octavia Geamănu, scandal cu Antena 1: „Mă întreabă mulți de ce nu renunț!”
„Azi, pe drumul spre redacție, simțeam un gol în stomac. Vin într-un loc unde nu mă aștept să curgă lapte și miere ca-n zilele în care nu aveam un proces cu angajatorul. Cert e că merg în continuare determinata pe acest drum. Mă întreabă mulți de ce nu renunț. Însă și mai mulți îmi spun să nu renunț. Eu aleg așa cum am făcut-o de fiecare data, în raport cu cine sunt și ce simt” – a completat jurnalista.

Cu toate acestea, ea s-a întors în locul unde a profesat la pupitrul Observatorului mai bine de 18 ani, mai exact din 2004, și este determinată să meargă înainte. Octavia Geamănu crede cu tărie în cariera pe care și-a clădit-o cu multă muncă atâția ani și spune că nimeni nu are dreptul să-și bată joc de profesia unui om.

O viață profesionala clădită în mod cinstit, cu sacrificii și fără compromisuri, îți oferă o putere nebănuită. Mulți cunosc acest sentiment. Nimeni nu are dreptul să își bata joc de cariera ta, de munca ta, de viață ta, de demnitatea ta, de onoarea ta. Ori în fața unor astfel de abuzuri (căci așa am fost educată să le numesc de-a lungul carierei), niciodată în viață asta nu voi pleca fruntea! Cu gânduri bune, tot înainte.

Octavia Geamănu: „Eu am avut familia mea și familia Antena 1!”
În vara anului trecut, Octavia Geamănu a vorbit, despre problemele pe care le-a avut cu cei din trust, care, la un moment dat, au decis să o înlocuiască de la Observator Antena 1 cu altcineva. Vedeta de televiziune a explicat atunci că știe că nu este de neînlocuit, dar nu poate înțelege de ce a fost înlăturată. Practic, acum ea este încă angajată a trustului.

„Nu poți să ștergi cu buretele 18 ani. 18 ani în care Antena 1 a fost parte din mine. Eu am avut familia mea și familia Antena 1. Și cineva într-o zi a decis ca eu să nu mai fac parte din echipa Observator, fără nicio explicație. Din contră, spunându-mi că sunt perfectă și că nu are nimeni ce să-mi reproșeze. Sunt într-o situație neplăcută, chiar dacă eu sunt în continuare angajată, cu aceleași drepturi” – spunea Octavia Geamănu, acum câteva luni, potrivit okmagazine.ro.

Octavia Geamănu este căsătorită cu muzicianul Marian Ionescu. Cei doi s-au cununat civil în 2015, iar nunta religioasă a avut loc cinci ani mai târziu. Octavia și Marian au un fiu, Andrei, în vârstă de 6 ani.

DISTRIBUIE PE: