Nu toti elevii vor incepe scoala pe 9 septembrie. Cine va avea vacanta prelungita

Doua scoli din Iasi nu isi vor deschide portile la data de 9 septembrie, asa cum ar trebui.

Multi elevi din Romania vor avea vacanta prelungita! Prin urmare, peste 150 de copii ar trebui sa mearga la scoala tocmai in satul vecin, localizat la 10 kilometri distanta.

Bani aparent exista pentru ca aceste scoli sa fie deschise la timp, insa nu se pot vira in conturile constructorului, iar asta pentru ca nu a fost votat bugetul comunei.

Este comuna cu cele mai bizare situatii din judetul Iaşi, mai ales ca cele doua scoli au inceput sa fie reabilitate cu bani de la PNDL. Bugetul comunei nu a fost votat nici pana acum, iar banii nu au fost livrati catre constructor, astfel ca acesta nu are cum sa termine treaba.

„S-a ajuns în situaţia asta deoarece Consiliul local Sireţel nu a votat încă bugetul local şi unitatea nu dispune de fondurile necesare pentru a începe anul şcolar.

La Şcoala Humosu s-a început reabilitarea şcolii prin PNDL, acolo nu pot învăţa copiii. Avem o posibilitate să îi ducem la zece kilometri, într-o altă structură, la şcoala primară Slobozia.

Problema este că nu avem cu ce să îi transportăm. Consiliul Local trebuie să îi transporte, însă neavând buget nu au început încă demersurile pentru a scoate la licitatie şi să caute o firmă de transport persoane”, a spus Marius Cojocaru, directorul scolii Gimnaziale Siretel, potrivit Antena1.

DISTRIBUIE PE: