Noi imagini cu Sorina, alături de familia adoptivă. Cum a trăit lângă noii părinți și ce urmează pentru ea în SUA

Telenovela adopției Sorinei se apropie de final. Fetița de 8 ani din Baia de Aramăcare a fost luată cu forța de către autorități de la familia care a crescut-o dar care a refuzat să o adopteze și-a găsit un nou cămin alături de familia adoptivă. Aceștia au acceptat un interviu în care au vorbit despre primele zile ale fetiței în sânul noii sale familii.

Ce spune mama adoptivă a Sorinei despre primele zile ale fetiței în sânul noii familii

Ramona Săcărin, noua mamă a fetiței, a povestit în ce fel s-a schimbat starea Sorinei după ce a fost adoptată: “Văd cum e în fiecare zi tot mai lipită fizic de mine și cred că îi lipsea să aibă încredere în cineva. În fiecare zi mă străduiesc să îi câștig încrederea și în fiecare zi îmi spune că îi place tot ce vede, tot ce aude. Dumnezeu ne-a pus în mână soarta acestui copil și noi nu ne dăm bătuți”, a spus proaspăta mamă, pentru ziare.com.

De asemenea, doamna Săcărin susține că fata a fost inspectată de specialiști care susțin că nu a suferit de nicio traumă: „Copilul a mers neuropsihiatrie infantilă de două ori, o dată imediat după ce am preluat-o și încă o dată în urmă cu o săptămână. A fost identificat un progres extraordinar de rapid. La prima întâlnire, Sorina era mai tăcută, răspundea mai mult cu “nu știu”. În nici măcar 10 zile copila a devenit volubilă, prietenoasă, interesat de ceea ce se întamplă.”

Cum se simte Sorina alături de familia adoptivă

Cum se simte Sorina alături de familia adoptivă *foto: ziare.com

Cum se distrează Sorina alături de noua sa familie și ce urmează pentru ea în SUA

În primele zile alături de noua sa familie, Sorina a fost surprinsă în poze extrem de zâmbăreață. Ea a mers în parcurile de distracții, a primit o nouă rochie, a mers la karting. Vacanța pentru fetiță va continua și peste ocean. Până în septembrie însă, când va trebui să înceapă școala:

„Înainte să înceapă școala în septembrie aș vrea ca Sorina să cunoască orașul, locurile de joacă, școala, să aibă o perioadă de acomodare. Să cunoască vecinii, prietenii noștri de acolo, preotul ortodox de la biserica unde ne ducem în Queens. Trebuie să pregătim începutul școlii. Există un sistem de evaluare a copiilor nevorbitori de engleză. Am vorbit deja cu directoarea, cu psihologul școlii, cu profesorii. Urmează să fie plasată la nivelul de învățământ în care se va încadra. Astea-s planurile. Planurile unei familii normale pentru copiii ei”, a mai spus Ramona Săcărin.

DISTRIBUIE PE: