Nicolae Ceaușescu și Elena au primit cadou studiile superioare. Câte clase aveau defapt?

Nicolae Ceauşescu a fost unul dintre cei mai controversaţi lideri români. Fostul cizmar din Scorniceşti a reușit să fabrice multe informații, care au fost dezvăluite ulterior de persoane din anturajul acestuia.

Deși a absolvit doar primele patru clase, Ceaușescu a condus România timp de aproape 25 de ani. Din cauza condiţiilor de trai sărace, fostul lider comunist nu a reușit să continue școala.

NICOLAE CEAUŞESCU, LICENȚIAT ÎN ECONOMIE ÎN ACELAȘI AN ÎN CARE A „LUAT” BACUL

La vârsta de 11 ani și-a părăsit locul natal și a ajuns la Bucureşti unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. La 15 ani devine membru al Uniunii Tineretului Comunist din România, formaţiune politică ilegală la acea vreme, urmând ca la 27 de ani să ocupe funcţia de conducere a UTC,

dar şi în Comitetul Central (CC) al Partidului Muncitoresc Român (PMR). La 30 de ani, Nicolae Ceauşescu este numit subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii iar, la doar 31 de ani, ministru adjunct al apărării.

Înainte de a ajunge secretarul general al Partidului Comunist Român, lui Ceașescu i s-au făcut cadou diploma de bacalaureat şi de licenţiat în ştiinţe economice, scrie historia.ro.

Se întâmpla în 1966, an sărbătorit de către secretarul general al partidului ca bacalaureat. Cu un an înainte primise cadou o diplomă emisă prin Şcoala Medie nr. 10 „Zoia Kosmodemianskaia”, actualmente Şcoala Centrală din Bucureşti.

O lună mai târziu, sub semnătura rectorului Institutului de Ştiinţe Economice „V.I. Lenin”, astăzi Academia de Ştiinţe Economice, Nicolae Ceauşescu e licenţiat în ştiinţe economice.

SOȚIA LUI NICOLAE CEAUŞESCU A AJUNS ACADEMICIAN, DEŞI AVEA DOAR PATRU CLASE

Și informațiile despre Elena Ceauşescu, soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu, au fost „fabricate”. Deși avea doar patru clase, ea a fost aleasă membru al Academiei Române în 1974.

Elena Ceaușescu a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu o teză scrisă, evident, de alți savanți. Mai mult, a primit numeroase titluri de Doctor Honoris Causa de la mai multe universități de renume din lume.

„Studiile Elenei Ceauşescu se rezumă la clasele primare. Avea să devină însă inginer chimist, doctor în chimie şi, în sfârşit, academician. În faza ei de maximă ascenţiune intelectuală, numele i se pronunţa invariabil: «Academician Doctor Inginer Elena Ceauşescu».

Elena Ceauşescu a ajuns numărul doi din partid. Primei doamne i-au revenit politica de cadre, ştiinţa, tehnologia şi cultura”, a scris istoricul Lucian Boia în cartea sa „România, țara de frontieră a Europei”.

DISTRIBUIE PE: