Nelu Tătaru a explicat care este cel mai sumbru scenariu pentru România: „Pragul roșu, când vom avea 2.000 de cazuri la ATI”

România trece printr-o perioadă grea, care ar urma să se amelioreze la finalul următoarelor două săptămâni…

însă nu este garantat. Prezent la Iași, Nelu Tătaru a explicat ce este cu perioada pe care a tot invocat-o zilele acestea și care este cel mai negru scenariu pentru țara noastră.

Ministrul Sănătății a fost prezent, astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Tătaru a explicat că creșterea de cazuri poate depăși perioada anunțată de două săptămâni.
În ultima vreme, Nelu Tătaru a tot menționat „următoarele două săptămâni” ca fiind perioada cheie

pentru țara noastră, cea în care cazurile vor tot continua să crească și în care va fi încercată toată populația.

Nelu Tătaru, despre „Pragul roșu”
Ministrul Sănătății a explicat de ce se vorbește despre o perioadă de două săptămâni, invocând zilele de vid legislativ în care nu exista o lege a carantinei și în care bolnavii de COVID au fost liberi să vină și să plece când voiau.

„Populația trebuie să înțeleagă că este o perioadă grea. Pentru că am avut o perioadă de vid legislativ când aceiași conaționali au refuzat internarea și până își consumă boala vor continua să infecteze alți oameni.

Dacă oamenii nu respectă regulile, aceste două săptămâni se pot prelungi”, a declarat Tătaru, la Digi24.

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și care este cel mai negru scenariu: cel în care o creștere va îngenunchea spitalele.

Există și un așa-zis „Prag roșu”, care ar marca o situație în care pacienții de la ATI treg de pragul de 2.000 de internări:

„Cel mai grav caz este când vom avea o creștere de cazuri care va sufoca spitalele. În acest moment, nu putem ajunge acolo în două săptămâni. Pragul roșu este când vom avea 2.000 de cazuri la ATI.” scrie spynews.ro

DISTRIBUIE PE: