Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila…

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, le-a transmis guvernanților că, în cazul în care nu susțin adoptarea proiectului de lege privind impunerea certificatului verde

COVID-19 la locul de muncă, va lua în calcul să își dea demisia din fruntea portofoliului pe care îl conduce, au transmis surse din interiorul coaliției de guvernare. Medicul a negat, însă, informațiile.

UPDATE: Alexandru Rafila neagă faptul că ar fi transmis liderilor coaliției de guvernare că este dispus să își dea demisia. Ministrul Sănătății a subliniat că a făcut apel la responsabilitate, iar dacă proiectul de lege privind impunerea certificatului verde COVID-19 nu va fi votat de parlamentari, „avem cu toții o problemă”.

Ministrul Sănătății: „Dacă nu trece certificatul verde, avem cu toții o problemă”
„Nu am anunțat absolut pe nimeni chestiunea asta, am făcut doar mai devreme un apel la responsabilitate. Nu a existat nicio discuție pe această temă. Eu am făcut apel la responsabilitate, atât.

Certificatul verde trebuie să treacă pentru că trebuie să avem la dispoziție un instrument dacă apare un alt val pandemic. Dacă nu apare un val pandemic, atunci avem doar un cadru legal”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat ce se va întâmpla dacă inițiativa legislativă nu va trece la vot, ministrul Sănătății a spus: „Dacă nu trece certificatul verde, avem cu toții o problemă – nu suntem responsabili pentru ceea ce suntem. Este responsabilitatea acestei coaliții. PSD și-a făcut datoria”.

Știre inițială: Alexandru Rafila amenință că pleacă de la Ministerul Sănătății. Fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a subliniat în repetate rânduri importanța adoptării inițiativei legislative care se referă la impunerea certificatului verde COVID-19 la locul de muncă.

Alexandru Rafila amenință că își dă demisia de la Ministerul Sănătății
„Ori certificat verde, ori plec!”, s-a exprimat Alexandru Rafila în ședința de marți seară, potrivit surselor politice citate de Antena3. Oficialul le-a transmis politicienilor că dacă nu va exista o asumare de răspundere sau o procedură rapidă în ceea ce privește adoptarea inițiativei legislative prin care se impune prezentarea certificatului verde COVID-19 la locul de muncă va părăsi funcția de conducere de la Ministerul Sănătății.

Poziția medicului vine după ce, în cursul zilei de marți, românii au ieșit în stradă și au protestat împotriva restricțiilor, precum și împotriva impunerii documentului sus-amintit. Ulterior, manifestanții s-au deplasat la Palatul Parlamentului, unde au încercat să invadeze instituția. Subiectul a fost abordat pe larg și de presa internațională.

Revenind, Alexandru Rafila a precizat anterior, în cursul zilei de marți, că pe proiectul de lege în cauză au fost purtate discuții cu experți de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

DISTRIBUIE PE: