MESAJ EMOȚIONANT PENTRU SOȚIA LUI CĂTĂLIN DENCIU, MEDICUL EROU DE LA PIATRA NEAMȚ

Mesaj emoționant pentru soția lui Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț. Colegii bărbatului și-au arătat solidaritatea față de Alina Denciu.

Cătălin Denciu este internat la o clinică din Belgia, unde a fost transferat cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România și este supravegheat în permanență de medici.

În cursul zilei de marți, medicul erou a suferit prima intervenție chirurgicală. Alături de el se află soția lui, care a ajuns în Belgia miercuri.

Colegii de la Secţia Obstetrică și Ginecologie și-au arătat solidaritatea față de Alina Denciu și i-au transmis acesteia un mesaj emoționant.

”Cuvintele sunt mici, greu de găsit şi mai ales puţine când vrei să exprimi sentimente sincere şi gânduri bune pentru cineva apropiat care trece printr-un mare necaz. Alina, eşti colega noastră şi te iubim pentru ceea ce eşti tu şi familia ta frumoasă şi, până nu demult, fericită.

Şi pentru că ştim că fericirea şi iubirea familiei tale reprezintă totul pentru tine, vrem să ştii că suntem alături de tine şi te vom sprijini pentru ca ceea ce s-a întâmplat în seara de 14 noiembrie să rămână doar un

vis urât, dat la o parte de către voi, dar şi de către noi toţi. Înţelegem că treci prin momente cumplite, aşteptând de la distanţă veşti despre starea de sănătate a lui Cătălin, lângă care, din raţionamente logice nu poţi să fii.

Înţelegem mai ales că primeşti veşti pe care cu luciditate şi înţelepciune trebuie să le cenzurezi pentru copii şi părinţi, iar tu trebuie să rămâi tare şi zâmbitoare cu toată suferinţa ta ascunsă. Suntem convinşi că situaţia lui

Cătălin se va îmbunătăţi constant, dar poate prea lent pentru dorinţa ta şi a noastră, însă, cu ajutor medical, speranţă şi rugăciune va reveni la un moment dat alături de voi şi va fi iarăşi ceea ce doreşti cu ardoare: soţ, tată şi medic dedicat.

Vrem să fim alături de tine şi de restul familiei tale până ce veţi fi iarăşi toţi împreună pentru ca, apoi, să puteţi da uitării ceea ce

a fost la un moment dat o perioadă grea din viaţa voastră. Colegii şi prietenii tăi din Secţia OG”, se arată în mesaj.

Potrivit specialiștilor, medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria într-o secție ATI, din cauza arsurilor pe care le-a avut după ce a încercat să salveze pacienții de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț, în urma incendiului izbucnit.

“Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții.

Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro. scrie cancan.ro

DISTRIBUIE PE: