Mesaj dur al lui Raed Arafat pentru protestatarii anti-Covid: „Îi aștept la spital”

Zeci de bucureșteni au ieșit în stradă, nemulțumiți de modul în care Guvernul Orban vrea să treacă de Parlament o lege anti-Covid care este considerată dictatorială de societatea civilă.

Raed Arafat a avut un mesaj extrem de dur pentru acești protestatari, care nu doresc ca Guvernul să aplice legi care îngrădesc drepturile oamenilor.

Totodată, Raed Arafat nu crede în descoperirea unui vaccin anti-Covid în următorul an. Șeful DSU se așteaptă la încă 2 ani de pandemie pentru întreaga omenire.

Raed Arafat are un mesaj dur pentru protestatarii din centrul Bucureștiului

Ce mesaj am pentru protestatari? Îi aștept la spital”, a răspuns Arafat când a fost rugat să comenteze protestele din centrul Bucureștiului.

Peste 50% din infectări sunt de la persoanele asimptomatice. Suntem la 14.000 de teste, în week-end sunt mai puține. Procentul din teste a rămas tot pe acolo. Faptul că a crescut numărul testelor nu a scăzut numărul procentului celor descoperiți pozitivi. Suntem pe la 4-5%. Nu avem o cifră, un procent al populației cu anticorpi, acum din ce vedem încă România nu cred că vom avea oameni cu imunitate și stăm bine. 5-6% din populație ar putea să fi căpătat imunitate, ar trebui 56% imunitate. Cam 1 an jumate, 2 ani dacă nu apare vaccin va mai dura.

Nu avem nimic concret, vaccinul e doar o speranță. Am ajuns la 240 de cazuri în Terapie Intensivă.

Nu avem o răspândire exponențială, sunt țări unde au mii de cazuri pe zi. Asta duce automat la ocuparea terapiei intensive.

Bulgaria a fost mai bine decât noi, după care a început să urce brusc. Noi ne înecăm la mal undeva. Când trebuia să respectăm puțin măsurile, au început campaniile și lumea nu mai credea”, a declarat Arafat la Antena 3.

Raed Arafat neagă că Guvernul Orban vrea să comită abuzuri

De asemenea, șeful DSU nu crede că legile gândite de Guvernul Orban permit comiterea de abuzuri și susține că oamenii pot contesta în instanță orice li se pare abuz.

„Există căi de atac pentru orice. Am văzut tot felul de întrebări, pot să vă spun că nicio întrebare nu e corectă. Tracking nu facem, au zis că intră la pușcărire, dar vorbim de carantinarea persoanelor contact. Ești contact, stai 14 zile undeva separat de restul oamenilor. Legea asta, suntem chiar foarte moderați.  Fals, nu se va confisca niciun bun. Carantinarea bunului poate să dureze 2 ore dacă e dezinfectat. La Covid îl iei, ștergi cu spirt și dai înapoi. Dar sunt boli, am găsit în legea din Finlanda, se permite carantinarea bunurilor pe 2 luni, cu extindere pe 6 luni. Legea e din 2016”, a adăugat Arafat.

Printre altele, oamenii sunt nemulțumiți de perspectiva ca statul român să poată confisca bunuri, imobile sau chiar copii în plină pandemie de Covid-19. Există voci care i-au acuzat pe cei din PNL că au gândit o lege dictatorială, de care până și Nicolae Ceaușescu ar râde cu lacrimi. scrie fanatik.ro

DISTRIBUIE PE: