Medicul Alexandru Rafila a estimat cât vom mai sta în casă

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie este de părere că ne vom confrunta cu două vârfuri ale epidemiei cu noul tip de coronavirus. Medicul a mai subliniat că, luând în calcul această ipoteză, cetățenii nu pot sta în casă până la toamnă. (nu rata: Sofia Vicoveanca, mesaj dur, dupa ce s-a spus ca este bolnava de COVID-19)

Medicul Alexandru Rafila a estimat cât vom mai sta în casă

Potrivit lui Alexandru Rafila, primul vârf al epidemiei de coronavirus se va forma, cel mai probabil, după Sărbătorile de Paște, în jurul intervalului 25 aprilie – 1 mai.

Apoi, după aplatizarea acestor cazuri noi în cursul verii, vom asista la o nouă creștere în jurul lunilor octombrie

– noiembrie, dacă până atunci nu vom avea la dispoziție mijloace terapeutice sau profilactice în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus.

Nu o să putem sta până în toamnă în izolare. Important este să luăm măsuri secvențiale atunci când există această posibilitate

de creștere bruscă a numărului de cazuri, pentru a nu depăși capacitatea sistemului de sănătate. Nu o să putem opri cu totul transmiterea, asta e evident”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie la Antena 3.

Rafila a vorbit și despre testele care se vor face în România cu un medicament venit din SUA. Medicul a subliniat că speră să fie o procedură rapidă, care să nu se întindă pe mai mult de o lună: 

”Sper că-n decurs de 3-4 săptămâni să înceapă acest studiu. O să aprecieze eficacitarea nu numai a unei noi molecule produse în SUA,

cât și eficacitatea comparativă a unor tratamente care deja se regăsesc în schemele terapeutice atât în România, cât și-n multe alte state”. sursa:huff.ro

Citeste si:

DISTRIBUIE PE: