Mare atentie la hotii de buzunare. Metodele lor va pot lasa fara portofel in cateva secunde

Suţii, cum sunt numiţi hoţii de buzunare, acţionează foarte rapid şi în general în zonele foarte aglomerate. Preferă marile atracţii turistice, unde oamenii sunt atenţi mai mult la ce au de vizitat decât la poşete sau portofele.

Una dintre cele mai folosite metode este cea a fotografiei. În general în cazul acestei metode hoţii acţionează în cuplu, bărbat şi femeie. Atenţie mare la cei care vă roagă să le faceţi o poză. Poliţiştii vă recomandă ca atunci când sunteţi rugaţi să faceţi o poză cuiva să nu lăsaţi geanta jos nesupravegheată.

Puteţi rămâne fără ea în câteva secunde. De asemenea, la restautant, nu lăsaţi geanta pe spătarul scaunului deoarece s-au putea să rămâneţi fără portofel. Puneţi geanta întotdeauna unde o puteţi vedea. Portofelul în care se află banii trebuie ţinut în faţa într-o poşetă sau borsetă mică, pe care să o puteţi vedea mereu şi pe care să puteţi ţine mâna. Nu puneţi portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor.

Atenţie la vânzătorii ambulanţi

În general, în zona obiectivelor turistice majore din străinătate se găsesc mereu binevoitori care să vă arate tot felul de obiceiuri tradiţionale. Acest tip de hoţi intră în vorbă cu turiştii, încearcă să le dea sfaturi sau să le arate tot felul de lucruri tradiţionale. Poliţiştii vă recomandă ca atunci când sunteţi înconjuraţi de astfel de persoane să nu vă opriţi, să aveţi mare atenţie la bijuteriile de pe mână, la ceasuri şi să nu luaţi mâna de pe poşetă. Evitaţi să cumpăraţi tot felul de suveniruri de la vânzătorii ambulanţi. Puteţi rămâne fără portofel.

O regulă de aur atunci când sunteţi în vacanţă în străinătate este să nu aveţi sume mari de bani la dumneavostră. Poliţiştii spun că este bine să aveţi bancnote de valoare mai mică, pentru a nu atrage atenţia. Hoţii urmăresc când turiştii cumpără suveniruri şi verifică ce bancnote au. Luaţi la domneavostră doar câţi bani credeţi că aveţi nevoie pentru o zi. Restul pot fi lăsaţi în seiful de la hotel.

Dacă mergeţi la mare în străinătate, trebuie să aveţi mare atenţie pe plajă. Chiar dacă sunteţi în străinătate sau în locuri luxoase la mare, de pe plajă de fură. Nu lăsaţi portofelul, telefonul sau aparatul de fotografiat nesupravegheat. Există în străinătate cutii speciale cu cod pe care îl puteţi alege şi unde vă puteţi lăsa lucrurile de valoare. Se închiriază cu maxim 5 euro pe zi.

DISTRIBUIE PE: