Marcel Vela: Se vor da amenzi și după 15 mai

Ministrul de interne Marcel Vela a declarat sâmbătă seară, la Digi24, că și după data de 15 mai vor fi date amenzi pentru nerespectarea restricțiilor care vor mai rămâne în vigoare, el menționând ( nu rata: Grupa sanguină care ar putea fi IMUNĂ)

totodată că valoarea totală a contravențiilor aplicate până acum de la începutul epidemiei se ridică la aproximativ 600 de milioane de lei, adică peste 120 de milioane de euro. Potrivit lui Vela, banii vor merge către sistemul medical.

Întrebat, în timpul unei intervenții telefonice la postul Digi24, dacă după data de 15 mai, când urmează să expire decretul

de instituire a stării de urgență în țara noastră, vor mai exista amenzi pentru nerespectarea restricțiilor în vigoare, ministrul Marcel Vela a răspuns:

„Evident că da. Restricțiile care vor rămâne în vigoare – decise de căte Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență – vor avea același obiectiv: protejarea sănătății cetățenilor.

Așadar, cei care încalcă regulile ce vor fi implementate în acea perioadă probabil că se vor gândi de mai multe ori, pentru că în actele normative emise vor fi prevăzute și măsuri coercitive”.

Întrebat de asemenea despre sancțiunile aplicate până în prezent, ministrul de interne a precizat că sunt două categorii de sancțiuni, cele penale și cele contravenționale.

„La dosare penale, până astăzi avem 1.673 de astfel de dosare, în care sunt cercetate 2.128 de persoane. În total, restul contravențiilor, de la debutul epidemiei până azi au

fost 308.859 de persoane sancționate, iar valoarea amenzilor a fost în jur de 600 de milioane de lei. Cam 120 de milioane de euro”, a precizat Marcel Vela.
El a anunțat, de asemenea, că toți acești bani strânși din amenzi vor merge către sistemul medical.

„Dl prim-ministru Ludovic Orban a fost săptămâna trecută la MAI și chiar am discutat despre o situație de acest gen, de a folosi acești bani doar către zona medicală, către spitalele din România și,

evident, către situații în care există persoane vulnerabile. Așadar, aceste amenzi nu vor fi folosite în alte scopuri (…) Toată această cuantificare va fi analizată la finalul lunii mai, iar destinația acestor sume, ca să știe toți cei care au plătit amenzile, că banii lor vor merge către sistemul medical”, a declarat ministrul Marcel Vela. scrie universul.net

Citeste si:

DISTRIBUIE PE: