Marcel Ciolacu a anunțat variantele finale pentru majorarea pensiilor

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri 9 noiembrie care sunt variantele finale pentru majorarea pensiilor, care va avea loc după 1 ianuarie 2023.

Deși încă nu s-a ajuns la un acord, procentele care se au în vedere pentru creşterea pensiilor sunt de 15%-16% şi 10%.

Anunțul făcut de Marcel Ciolacu pentru toți românii care așteaptă majorarea pensiilor
Toți pensionarii se întreabă dacă pensiile vor fi acu adevărat majorate și care va fi procentul de creștere având în vedere situația economică din România. Astăzi președintele PSD Macel Ciolacu a făcut declarații importante în acest sens și a precizat că deocamdată nu s-a ajuns la o conzluie.

Totuși, el a dezvăluit care sunt variantele finale în jurul cărora se duc în continuare discuții.

“La pensii, am rămas la nivelul discuției de procente: 15%-16%-10%. Eu reprezint un partid social democrat, îmi cer scuze, am altă abordare.

Nu pot accepta ca o pensie de 1800 de lei să se mărească cu 270 de lei și o pensie de 18.000 de lei să se mărească cu 2700 de lei, mai exact de 10 ori față de cel cu pensia de 1800 de lei.

Stabilim anvelopa și venim și avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată fără eforturi foarte mari.

E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceaușescu, un paușal și să punem pe toată lumea la egalitate. Nu este corect.

Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă Partidul Social Democrat. Eu am o obligație, ca lider al Partidului Social Democrat, să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, sub 4000 de lei.

Cu toții trebuie să trecem această perioadă complicată, dacă se numește echitate socială”, a declarat, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIE PE: