Lumea medicală, îndoliată! A pierdut un nume mare din domeniu

România a fost martora multor tragedii și a pierdut multe persoane importante în ultima perioadă. Aflăm acum că un mare nume al medicinei ne-a părăsit duminică, la data de 2 ianuarie 2022.

Este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuți medici pediatri din România, care a avut o carieră de mare succes și de admirat.

A murit medicul Mircea Leonid Stamate

Mircea Leonid Stamate a fost unul dintre marii medici ai României, care s-au putut lăuda cu o carieră de mare succes.

Acesta a fost numit de multe ori pionier al ecografiei pediatrice în România, fost șef de secție la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie București și unul dintre medicii de excepție ai Spitalului de Pediatrie MedLife.

De-a lungul carierei sale a tratat cazuri excepționale, unde a dat dovadă de o pregătire pe cinste și de o mare dăruire. Moartea sa a șocat pe toată lumea, mai ales pe colegii care au evoluat alături de el și au fost martorii reușitelor sale.

Trupul neînsuflețit al regretatului medic a fost depus la Biserica Precupeții Vechi de pe Strada Ernest Brosteanu. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face până astăzi, 4 ianuarie, la ora 11:00, când va avea loc slujba de înmormântare. Marele specialist va fi înmormântat la Cimitirul Cernica.

Un medic de excepție

Dr. Victoria Istrate, medic specialist pediatru și cardiologie pediatrică, a declarat că prin mâna lui au trecut mii de copii și o mulțime de generații, de la care până și colegii au avut ce învăța. Pe lângă faptul că era un specialist și își iubea meseria, prietenii spun că era și un om de excepție, apreciat pentru corectitudinea de care dădea mereu dovadă.

„Dr. Stamate a fost și va rămâne un nume de referință în medicina românească și mai ales, în ecografia pediatrică. Medic a mii de copii, mentor al multor generații de pediatri și un om de la care mulți dintre noi am avut ce învăța.

Dincolo de preocuparea continuă de a studia medicina, era o persoană activă, pasionată de cărți, natură și călătorii. Am avut onoarea de a fi colegi și întotdeauna l-am apreciat atât pentru profesionalismul și corectitudinea de care dădea dovadă, cât și pentru caracterul domniei sale. Este o mare pierdere pentru noi și pentru întreaga pediatrie românească”, a spus Dr. Victoria Istrate.