Lovitura Primită De Elena Udrea Din Închisoare

ANAF se confruntă cu dificultăți în finalizarea licitației pentru o parcelă de teren situată în nordul Capitalei, care aparține Elenei Udrea. Această lovitură este primită de fostul ministru al Turismului din închisoare, unde se află în prezent executând o condamnare de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

ANAF a încercat să vândă terenul în 2023, însă nu a reușit să găsească cumpărător la prețul stabilit inițial.

Terenul în cauză are o suprafață de 5.000 de metri pătrați și se află în zona lacului Străulești. Prețul inițial a fost stabilit la 9 milioane lei cu TVA, echivalentul a aproximativ 1,8 milioane de euro. După ce prima licitație nu a avut succes, ANAF a redus prețul cu 25% la a doua licitație, la 6,8 milioane lei cu TVA.

Însă, în acest an, prețul terenului a scăzut considerabil. ANAF încearcă să recupereze suma impusă Elenei Udrea de Înalta Curte de Casație, care se ridică la aproximativ 9 milioane de lei, din care 1 milion reprezintă șpaga confiscată.

Cu toate acestea, există reticență din partea potențialilor investitori în ceea ce privește terenul respectiv, de teama unor posibile controale efectuate de DNA.

Potrivit expertului imobiliar Eduard Uzunov, anterior era o modă să investești în terenuri în zonele precum Dascălu sau Moara Vlăsiei, întrucât se anticipa o dezvoltare urbană în acele zone.

Terenurile erau vândute rapid la prețuri avantajoase. Cu toate acestea, în prezent, investitorii preferă să aștepte scăderea prețurilor pentru a obține un avantaj financiar și pentru a evita eventualele controale ulterioare.

Terenul deținut de Elena Udrea se împarte în 5 loturi și este situat în nordul Capitalei. Este important de menționat că acesta este un teren agricol intravilan.

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală nu a reușit să convingă pe nimeni să cumpere în acea zonă. Cu aproximativ 10-15 ani în urmă, terenurile din această zonă erau foarte căutate.

ANAF va încerca să organizeze o nouă licitație în viitorul apropiat, cu un preț de pornire mai mic. Situația este similară și în cazul Crinuței Dumitrean, fostă șefă a Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, căreia i s-a confiscat o mită de 400.000 de euro.

În plus, ANAF a reușit să vândă una dintre mașinile confiscate de la Elena Udrea cu suma de 5.000 de euro. Astfel, bunuri aparținând Elenei Udrea și fostului ei soț, Dorin Cocoș, au fost scoase la licitație în cadrul unor proceduri de executare silită.

În concluzie, Elena Udrea se confruntă cu dificultăți în vânzarea terenului deținut în nordul Capitalei, iar ANAF încearcă să recupereze suma impusă de instanță. Investitorii sunt reticenți în ceea ce privește cumpărarea terenului, iar ANAF va organiza o nouă licitație cu un preț de pornire mai mic.

Situația este similară și în cazul altor persoane condamnate, cum ar fi Crinuța Dumitrean. ANAF speră să finalizeze aceste proceduri de executare silită în viitorul apropiat.

DISTRIBUIE PE: