Desert delicios și cremos, foarte ușor de făcut – Lapte de pasăre
Ingrediente necesare:
2 L lapte
Un praf de sare
16 gălbenușuri
6-8 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru spumă:
16 albușuri
8 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
Un praf de sare
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert, împreună cu sarea. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat timp de 10-15 minute.
Separat, mixăm albușurile spumă tare și lucioasă, încorporând treptat zahărul tos și cel vanilat. Când laptele fierbe, punem cu lingura din spuma în lapte și fierbem timp de 1 minut. Le scoatem într-un bol mare. Repetăm până fierbem toate „găluștele”.
După ce am terminat, turnăm treptat laptele fierbinte în compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu. Turnăm totul înapoi în oală și punem pe foc mic pentru 3-4 minute, amestecând continuu.
După ce se îngroașă, luăm de pe foc și transferăm totul într-un vas încăpător și punem și spuma deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: