Klaus Iohannis anunță măsurile de relaxare de la 1 iunie. Se permit spectacolele în aer liber cu 500 de persoane, se deschid terasele și plajele

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, joi, măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie, în contextul în care autoritățile renunță la alte măsuri impuse până acum.

Măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie.

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun.

Avem și azi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la terapie intensivă, în consecință, atenție, atenție, atenție”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei transmisiuni în direct de la Palatul Cotroceni.

„Începând din 1 iunie, se redeschid terasele, este clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale, vor sta maximum 4 persoane la o masă. De la 1 iunie se va merge la plajă, cu păstrarea distanței de 2 metri”, a mai spus șeful statului.

Șeful statului anunță că se permit spectacole în aer liber, cu 500 de participanți

„De la 1 iunie se va relua transportul rutier și ferociar. Tot de la 1 iunie vor reveni spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, cu reguli de distanțare”, a precizat Iohannis despre măsurile ce vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Se vor putea relua competițiile sportive începând cu 1 iunie, în aer liber, mai puțin sporturile de contact, a subliniat șeful statului, iar tot de la această dată vom putea ieși din localitate fără declarație pe propria răspundere.

Examenele naționale vor avea loc așa cum au fost anunțate, a mai ținut să precizeze Iohannis, adăugând că va exista două sesiuni pentru Evaluarea Națională (doar pentru cei bolnavi) și Bacalaureat.

„Cu toții vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă de epidemie. Vă doresc tuturor multă sănătate”, a încheiat șeful statului. scrie fanatik