Jurnalista Diana Oncioiu a fost amenintata ca „i se va rupe capul” daca va mai continua sa scrie despre afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Romane

Jurnalista Diana Oncioiu, de la platforma independentă Dela0.ro și proiectul jurnalistic „Să fie lumină”, a primit marți dimineață un apel de la o persoană necunoscută, în care a fost amenințată că „i se va rupe capul” dacă va mai continua să scrie despre afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române.

Informația a fost făcută publică pe pagina de Facebook „Să fie lumină”.

„Unul dintre reporterii implicați în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această dimineață de o persoană necunoscută și amenințat că i se va „rupe capul” dacă mai continuăm să documentăm treburile private ale Bisericii”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook „Să fie lumină”.

Mesajul i-a fost adresat jurnalistei Diana Oncioiu, însă „apelul s-a vrut a fi o atenționare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre „ce fac preoții””, spun cei de la „Să fie lumină”.

Apelul a fost făcut de pe un număr privat, iar persoana care a adresat amenințarea „era un bărbat cu puternic accent moldovenesc”.

„Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut – ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor”, se mai arată în mesajul publicat de „Să fie lumină”.

Contactată de Libertatea, Diana Oncioiu a spus că va merge la Poliție pentru a depune plângere.

Este al doilea caz de intimidare a jurnaliștilor de investigații, după Emilia Șercan, care în luna aprilie a primit amenințări cu moartea ca urmare a seriei de articole despre doctoratele plagiate de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

DISTRIBUIE PE: