Incep ninsorile in cateva ore! ANM a actualizat prognoza meteo: Ce ne asteapta pana la finalul lunii – cod galben de ninsori

Încep ninsorile în câteva ore! ANM a actualizat prognoza meteo, astfel că zonele montane se află sub Cod Galben de ninsori viscolite și intensficări ale vântului.

Prognoza meteo. Miercuri, 24 octombrie, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării. Meteorologii au emis și o avertizare COD PORTOCALIU, miercuri, 24 octombrie, orele 12 – 19, când se vor semnala rafale puternice ale vântului.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h”, sunt atenţionările ANM.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze

CE NE AȘTEAPTĂ ÎN ZILELE URMĂTOARE:

Prognoza meteo. Regimul termic anunţat de către meteorologi, pentru intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie, va fi unul oscilant, cu temperaturi de primăvară în unele zile, dar şi cu scăderi destul de importante ale acestora mai ales la mijlocul perioadei analizate, când vor apărea şi precipitaţiile, relevă prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo.

În Banat, până în data de 25 octombrie, temperaturile maxime vor fi în scădere de la valori, în medie, de 16 – 17 grade, la medii în jurul a 12 grade. Ulterior, vremea se va încălzi până la sfârşitul primei săptămâni, când media regională a maximelor va fi de 22 – 23 de grade.

Până în data de 25 octombrie, în Crişana, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la 16 – 17 grade, la valori în jurul a 11 grade, iar cea a minimelor de la valori în jurul a 7 grade, la 2 – 3 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creştere spre medii regionale ale maximelor de 22 – 23 de grade şi ale minimelor de 9 – 10 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere până la medii ale valorilor maxime diurne de 15 – 16 grade şi ale valorilor minime nocturne în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată până la mijlocul primei săptămâni şi în intervalul 28 – 31 octombrie.

În Transilvania, în următoarele patru zile, maximele termice vor fi în scădere de la medii de 14 – 16 grade, la valori în jurul a 8 grade. Treptat, vremea se va încălzi până în data de 28 octombrie, când media regională a maximelor va fi de 20 – 21 de grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime diurne vor fi din nou în scădere spre medii de 14 – 15 grade.

Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 5 – 6 grade, la valori ce vor oscila între -1 şi zero grade, la jumătatea primei săptămâni, iar până în data de 28 octombrie vor fi din nou în creştere până la medii de 5 – 6 grade. În a doua săptămână, temperaturile minime nocturne vor scădea până la valori medii de 3 – 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată până în data de 26 octombrie, dar şi în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 30 octombrie.

DISTRIBUIE PE: