Inca o tara europeana inchide granitele pentru romani. 14 zile carantina. Anuntul oficial al autoritatilor

Romania pus pe lista neagra. Austria a emis avertizari de calatorie pentru trei tari, Romania, Bulgaria si Republica Moldova,

Guvernul de la Viana a anuntat miercuri  ca a luat aceste masuri din cauza cresterii numarului de cazuri de COVID-19

Ministerul austriac de Externe a anuntat oficial masura pe contul de Twitter:

Fiecare cetatean care soseste din cele trei tari precizate trebuie sa fie plasat timp de 14 zile in carantina sau sa faca dovada unui test negativ (la COVID-19), au spus cancelarul austriac Sebastian Kurz si ministrul de externe Alexander Schallenberg, intr-o conferinta de presa.

Astfel, vor fi suplimentate masurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria si Slovenia, au adaugat cei doi demnitari.

Totodata cetatenii austrieci aflati pe teritoriul celor trei tari din lista neagra, sunt sfatuiti sa paraseasca imediat statul respectiva, scrie publicatia austrieca Kurier.

Decizia guvernului austriac a fost luata dupa ce in Romania se inregistreaza constant cresteri ale numarului de infectari cu Covid-19. Saptamana trecuta, Romania a avut cea mai mare crestere de la inceputul pandemiei de coronavirus.

Nelu Tataru a explicat ca cifrele inregistrate de Romania in ultimele zile sunt ingrijoratoare si ca, acum, Romania se afla “pe a doua cocoasa”.

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca Romania este pe o panta ascendenta si ca nivelul de transmitere comunitara este ridicat.

This image has an empty alt attribute; its file name is anuntul-guvernului-austriac.jpg

“​Suntem pe a doua panta ascendenta, suntem pe a doua cocoasa. Acum trei saptamani, trei saptamani jumatate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitara de 1,4. Avem un numar crescut de cazuri, ramane sa le putem gestiona”, a spus ministrul Sanatatii. scrie fabricatinromania

DISTRIBUIE PE: