Iată 3 idei pentru Rulade Aperitiv – Rețete gustoase și apetisante, perfecte pentru masa de Revelion

Rețete explicate pas cu pas, cu imagini – Iată 3 idei pentru Rulade Aperitiv – Rețete gustoase și apetisante, perfecte pentru masa de Revelion

Ruladă cu sfeclă și hering
Ingrediente necesare pentru blat:

  • 250 g sfeclă roșie fiartă (fără coajă)
  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei
  • 80 g amidon (sau făină)
  • 1 linguriță rasă sare
  • Jumătate linguriță zahăr

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1 hering sărat
  • 300 g cremă de brânză
  • 1 castravete murat
  • 1 legătură mărar

Mod de preparare:

Pentru blat, trecem sfecla prin răzătoarea mică, adăugăm gălbenușurile, sare și ulei și omogenizăm. Încorporăm și amidonul.

Separat, mixăm albușurile spumă. Adăugăm treptat zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Transferăm un sfert din spumă în compoziția cu sfeclă și omogenizăm cu spatula. La final încorporăm și spuma rămasă, amestecând ușor și cu grijă. Compoziția trebuie să rămână pufoasă.

Transferăm compoziția pe o tavă (28*38) tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm frumos și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 13-15 minute. După coacere, transferăm blatul pe un tocător și îl lăsăm să se răcească.

Pentru umplutură, amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat mărunt și cu castravetele tăiat cubulețe mici. Întindem acest amestec pe blat după care tăiem 2 fileuri de hering în jumătate (pe lungime) și le așezăm pe una din marginile lungi.

Ajutându-ne de hârtia de copt, rulăm rulada. O înfășurăm în folie alimentară și o dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 1 oră.

Ruladă cu spanac
Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 150 g spanac
  • 50 g făină
  • Un sfert linguriță sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 300 g cremă de brânză
  • 200 g pește roșu
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Stoarcem de lichid spanacul decongelat. Putem folosi și spanac proaspăt pe care nu trebuie să-l scurgem de zeamă. Amestecăm spanacul cu sare și gălbenușuri după care pasăm cu blenderul vertical. Încorporăm făina. Mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm un sfert din spumă în compoziția cu spanac. Omogenizăm, adăugăm spuma rămasă și amestecăm cu mare grijă, folosind spatula. Compoziția trebuie să rămână pufoasă.

Transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. trebuie să obținem un blat de 20*30 cm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcorească după care îl răsturnăm pe un tocător și îndepărtăm hârtia de copt.

Notă: avem grijă să nu coacem blatul prea mult, deoarece se va usca. Dacă hârtia nu se dezlipește de blat, o umezim cu apă și așteptăm 5-7 minute după care încercăm din nou.

Pentru umplutură, amestecăm crema de brânză cu zeama de lămâie.

Întoarcem blatul cu suprafața netedă în jos și întindem pe el crema de brânză. Așezăm și feliile subțiri de pește și rulăm strâns. Înfășurăm rulada în folie alimentară și o dăm la frigider pentru minim 2 ore.

Ruladă de morcov
Ingrediente necesare:

  • 600 g morcov
  • 5 ouă
  • 300 g cremă de brânză Philadelphia
  • 1 linguriță sare
  • 1 legătură mărar
  • Piper după gust
  • Ulei

Mod de preparare:

Dăm morcovul prin răzătoarea mare și transferăm într-o tigaie încinsă în care am pus 10 g de unt. Călim morcovul timp de 15 minute, sub capac, pe foc mediu. Amestecăm periodic până se înmoaie după care transferăm într-un bol și lăsăm să se răcorească.

Peste morcovi punem gălbenușurile, piperul și amestecăm bine. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu 1 linguriță de sare, timp de 5 minute. Încorporăm spuma în compoziția cu morcovi, în 2 tranșe, amestecând ușor și cu grijă, folosind spatula.

Transferăm compoziția într-o tavă (38*47) tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcorească timp de 10 minute după care îl răsturnăm pe o bucată mare de folie alimentară. Îndepărtăm hârtia de copt.

Amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat mărunt și întindem amestecul pe blat. Ajutându-ne de folie, rulăm o ruladă pe care o înfășurăm în folie și o dăm la frigider pentru minim 2-3 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce efect are uleiul de mentă asupra durerilor de cap – cum se prepară și cum se aplică

Uleiul esențial de mentă este considerat de mulți fitoterapeuți un remediu de prim-ajutor împotriva durerilor de cap, datorită efectului său analgezic, antiinflamator și relaxant. Frunzele de mentă…

Revoluție în alimentație! Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul despre slănina de porc: mai sănătoasă decât credeai!

Distribuie pe Facebook Nutriționistul Mihaela Bilic dezminte unul dintre cele mai răspândite mituri privind slănina de porc, considerată pe nedrept periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele…

Acesta este ingredientul cu care trebuie sa uzi orhideea pentru a o face sa infloreasca tot anul, trucul pe care trebuie sa-l afli

Orhideele, cu frumusețea lor impresionantă, sunt plante delicate care necesită o atenție specială în îngrijire. Chiar și grădinarii începători pot reuși să le crească cu succes. În…

Ceaiul care prelungește viața și menține inima sănătoasă. E bine sa-l ai in casa

Păducelul, recunoscut încă din antichitate ca un simbol al speranței și rodniciei, este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice, în special în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Folosit de romani…

Hreanul, alimentul perfect pentru imunitate, creier, inima si oase. Iata cum se consuma corect

Hreanul este o plantă cu o istorie impresionantă. Acum 3500 de ani, egiptenii îl consumau deja, iar grecii îl considerau un adevărat panaceu, valorându-l la greutatea sa…

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Ziua în care vorbele vindecă și faptele construiesc

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Astrele aduc lecții de comunicare, empatie și reconectare pentru toate zodiile. De la conflicte aplanate și relații întărite, până la oportunități profesionale…