Iarnă de coșmar?! Meteorologii au anunțat când vin primele ninsori! Cum va fi luna decembrie de Craciun!

După ce în ultima perioadă am avut parte de o vreme cu temepraturi de vară, prognoza meteo anunțată de specialiști anunță o schimbare radicală!

Vom avea parte de fenomene extreme, potrivit meteorologilor. La ce ar trebui să ne așteptăm?

Vremea a fost destul de caldă pentru această perioadă a anului, dar prognoza pentru perioada următoare anunță schimbări majore. Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au

anunțat că vremea caldă, cu temperature aproape de vară, la începutul lunii noiembrie, reprezintă un fenomen extrem, după modelul ce se petrece în întreaga lume.

Potrivit specialiștilor există șanse foarte mari ca această iarnă să vină cu fenomene meteo extreme, dar de scurtă durată, așa cum am avut parte în anii precedenți.

Totuși, prognoza meteo pentru perioada următoare anunță faptul că iarna se pregătește să apară și va fi una capricioasă, cu episoade de ger și viscol.

Ninsorile pot fi anunțate doar cu zece zile înainte, fiindcă este greu de determinat mai repede de termenul menționat.

Specialiștii anunță că, pe măsură ce ne apropiem de prima lună de iarnă, prognoza va fi actualizată cu informații concludente.

Deocamdată se cunoaște faptul că vremea se răcește la finalul lui noiembrie și tot atunci am putea avea parte de primele ninsori.

Decembrie și ianuarie nu vor fi niște luni bânde, căci am putea avea parte de frig intens, cu minime de 20 grade Celsius și viscol puternic.

VREMEA ÎN DECEMBRIE. Precipitaţiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale şi sudice şi apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi cuprinse în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, local mai ridicate decat acestea în sud-estul ţării.

DISTRIBUIE PE: