Hidroelectrica face sute de angajări. „Se intenționează crearea, pentru clientela politică, a 280 de noi posturi plătite barosan”

Conducerea Hidroelectrica, societate unde statul este acționar majoritar prin Ministerul Energiei, dorește să creeze 280 de noi posturi. Inițiativa reorganizării ar aparține lui Bogdan Badea, directorul general al companiei publice.

Hidroelectrica pregătește sute de angajări. Purtătorul de cuvânt al companiei de stat, Bogdan Buciu, a precizat pentru Europa Liberă că schimbarea organigramei este necesară pentru că personalul de la departamentul de furnizare clienți casnici ar fi subdimensionat. Recent, fostul ministru Andrei Gerea, un apropiat al directului Buciu, a fost numit în funcția de șef al departamentului de furnizare energie pentru consumatorii casnici.

Documentele consultate de Europa Liberă arată altceva. Majoritatea noilor angajări se vor face la departamentul de investiții.

În baza Notei întocmite de Directoratul Hidroelectrica, se propune înființarea a 280 de noi posturi. Dintre acestea, 180 sunt la sediul din București, acolo unde se află și conducerea executivă a societății de stat.

„Posturile create nu sunt direct productive, ci personal TESA birocratic. Multe posturi create sunt pe management de proiect, sinecuriști de partid care nu fac nici un fel de investiții”, spun surse din companie citate de Europa Liberă.

Pe lângă angajări, la sediul central al Hidroelectrica din București ar urma să se realizeze și transferuri din sucursale. Astfel, aici ar ajunge să lucreze 726 de persoane față de 397 în acest moment.

„Se intenționează crearea, pentru clientela politică, a 280 de noi posturi plătite barosan din banii contribuabililor”, susţin unii angajaţi.

DISTRIBUIE PE: