Gogoși moi, fine și aerate – Cea mai simplă și gustoasă rețetă, din toate câte-am încercat

Ingrediente:

700 g făină
500 ml lapte
3 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
80 g unt
11 g drojdie
zahăr pudră
Mod de preparare:

1. Într-un bol, dizolvăm drojdia în lapte cald. Adăugăm zahărul, făina cernută și amestecăm bine… Frământăm până când obținem un aluat moale și omogen…

2. Acoperim cu un prosop și lăsăm aluatul la crescut în jur de 40 minute.

3. Frământăm ușor și întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei căni, decupăm cerculețe, pe care le lăsăm la crescut aproximativ 15 minute…

4. Coacem gogoșile într-un ceaun încins cu ulei, la foc mic, până când se rumenesc frumos.
5. Decorăm cu zahăr pudră. Asta-i tot! Simplu și delicios!
Să le savurați cu drag! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: