Furtună devastatoare la Galați! S-au rupt norii și bucăți de gheață au căzut peste sate. Video

Furtună devastatoare la Galați acolo unde vijelii şi ploi torenţiale cu grindină au lovit câteva sate.

De remarcat că județul se află sub atenționare cod galben de vreme severă până mâine seară. ( nu rata : Ionuț a fost adus aseară din Italia. Băiatul de 16 ani și-a luat rămas bun pe Facebook: “S-a terminat cu boala și cu suferința” )

Furtună devastatoare la Galați!

A fost jale și prăpăd! Natura s-a dezlănțuit și o furtună puternică a adus ploi torențiale, vânt puternic și grindină de mari dimensiuni.

Grindina a lovit și în Dâmbovița, la Vulcana de Sus. De altfel, ANM a emis încă de sâmbătă o atenționare cod galben de ploi puternice, vijelii și grindină pentru 33 de județe.

S-au rupt norii și bucăți de gheață au căzut peste sate

Până luni la ora 22.00 județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița (…)

(…) Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt vor fi sub alertă cod galben.

Meteorologii anunță în aceste zone perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp.

Pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte vorbim chiar de un volum impresionant de 40…60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină. scrie fanatik.ro

Citeste si:

DISTRIBUIE PE: