Franzelă de casă la cuptor, gata în 45 minute – Fragedă, pufoasă și foarte aromată

Franzelă de casă la cuptor, gata în 45 minute – Fragedă, pufoasă și foarte aromată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

1 kg făină
2 linguri zahăr
2 lingurițe sare
600 ml apă caldă
15 g drojdie uscată
80 g unt
2 ouă
Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea și drojdia. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Treptat, adăugăm apa, untul și frământăm un aluat moale și pufos.

3. Cu ajutorul mâinilor, formăm o franzelă pe care o așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Facem câteva tăieturi cu ajutorul unui cuțit.

4. Tapetăm aluatul cu ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: