FOTO-VIDEO: La Arieșeni și în Munții Șureanu ninge ca în povești. Prima zăpadă din iarna 2019-2020 în județul Alba

Primii fulgi de nea din acest an au căzut deja în judeţul Alba. La Arieşeni a nins azi şi se poate vedea deja primul strat de zăpadă. Vârful Bihorul, cel mai mai înalt din Apuseni s-a îmbrăcat în haina albă de nea.(nu rata Vortexul polar a ajuns în România! Primele drumuri care au fost închise după ce s-au anunțat ninsori și viscol )

A nins în staţiunea montană Arieşeni, din judeţul Alba, iar zăpada s-a aşternut sub forma unui covor uniform în cursul serii de miercuri.

Vârful Bihorul este cel mai înalt vârf din Munții Apuseni, având o altitudine de 1849 metri. Vârful oferă o priveliște spectaculoasă asupra lanțului Apusenilor și Văii Arieșului în județul Alba.

Plecând din centrul stațiunii turistice Arieșeni, diferența de nivel față de Vârful Bihorul este de 900 metri. Fiind destul de mult de urcat, este un motiv în plus să faceți popasuri pentru a admira peisajul de basm oferit de brazii încărcați de nea și a face fotografii.

Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Prima zăpada la munte a sosit pe neașteptate și în Munții Șureanu, stratul de zăpadă așternându-se pe suprafețe mari și ninge în continuare.

Domeniul Schiabil “Poarta Raiului” din Munții Șureanu a fost inaugurat în anul 2009. Datorită amplasării și a altitudinii mari la care se găsește, veți descoperi aici, una dintre zonele cu cea mai lungă durată de schi din cursul unui an.

DISTRIBUIE PE: