FOCAR DE CORONAVIRUS LA O SECȚIE DE NEUROLOGIE DIN BISTRIȚA

Este focar de coronavirus la o secție de Neurologie a unui spital din Bistrița, unde 19 angajați, dar și un pacient au fost depistați pozitivi la testul COVID-19.

Gabriel Lazany, managerul SJU Bistriţa, a anunţat joi seara, pe pagina sa de socializare, că au fost finalizate testările în rândul personalului medical şi al pacienţilor de pe secţiile Cardiologie şi Oftalmologie. Secțiile se află pe același palier cu Neurologia, unde au fost depistați bolnavi cei 20 de oameni. Din fericire, aici nimeni nu a fost pozitiv la testul făcut.

Astfel, la Cardiologie au fost testaţi 28 de angajaţi şi 25 de pacienţi, iar la Oftalmologie 17 angajaţi şi doi pacienţi, toate rezultatele fiind negative.

La Neurologie, 19 angajaţi din cei 37 testaţi au fost depistaţi cu COVID-19: doi medici, 12 asistenţi medicali, trei infirmiere, un registrator şi un kinetoterapeut. Au rămas netestate trei asistente medicale, care se află în concediu.

În ceea ce îi priveşte pe cei 23 de pacienţi internaţi la Neurologie, 16 au primit rezultate negative, pentru şase este nevoie de o nouă prelevare de probe, deoarece prima recoltare a fost necorespunzătoare, potrivit managerului SJU, iar într-un caz s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus, anunță Agerpres.ro.

Ce a postat managerul spitalului din Bistrița, Gabriel Lazany, pe Facebook

”Vești de la spital!

Au fost finalizate testările în rândul personalului medical și al pacienților de pe secțiile Cardiologie și Oftalmologie care își desfășoară activitatea pe același etaj cu secția Neurologie unde a fost depistat un focar de infecție cu COVID-19 în rândul personalului.

Secția Cardiologie

28 angajați testați – toți negativi;
25 pacienți testați – toți negativi.

Secția Oftalmologie

17 angajați testați – toți negativi;
2 pacienți testați – ambii negativi.

Secția Neurologie

37 angajați testați – 19 pozitivi, 18 negativi
17 pacienți testați – 1 pozitiv (pozitivarea nu poate fi asociată cu focarul de infecție având în vedere perioada scurtă de la internare), 16 negativi.

La secția Neurologie au mai rămas de testat 6 pacienți la care nu au putut fi prelucrate probele (recoltare necorespunzătoare).” scrie cancan

DISTRIBUIE PE: