Florin Cîțu: Creșterea pensiilor din toamnă

Florin Cițu a vorbit despre creșterea pensiilor programată pentru toamna anului 2020 cu 40% conform legii adoptate de parlament.

Ministrul Finanțelor a spus că nu este sustenabilă această creștere pentru că nu există bani la buget și că cel mai probabil pensiile vor crește cu 10%, conform declarației sale de la DIGI24.

Creșterea pensiilor, de ce procet vor beneficia pensionarii

Mult visata și dezbătuta creștere a pensiilor cu 40% rămâne doar pe hârtie, Florin Cîțu a explicat la DIGI24, că această creștere nu este posibilă din toamna lui 2020 cu acel procent ci cu 10%.

Nu există bani la buget pentru a susține această creștere de pensii și guvernul va lua în calcul creșterea graduală a pensiilor.

Așadar, ce este sigur, cel puțin în acest moment este că guvernul va modifica legea pensiilor și va scădea creșterea acestora la 10%, conform declarațiilor făcute de Ministrul de Finanțe.

Economii la bugetul de stat

Cîțu spune că toate structurile statului au făcut economii în ultimele trei luni și anume că pe lângă tăierea sporurilor primite de angajații din ministere și parlament, s-a mai eficientizat și personalul necesar.

„Problema este că de fiecare dată când la nivelul Ministerului Finanțelor vreau să fac o restructurare, brusc angajații încep să intre în concedii medicale, să ceară concediu pentru creșterea copilului, astfel încât blochează disponibilizările”, a spus Florin Cîțu la în „În Fața ta”.

Automatizarea ANAF

Florin Cîțu ține cu dinții de automatizarea ANAF, acesta susține ca primul pas este conectarea marilor comercianți la serverele ANAF, astfel încât se va vedea în tmp real ce sume au fost încasate și taxele aferente (TVA).

După care în paul al doilea vor fi conenectați restul comercianților și firmelor prin casele de marcat și sistemele de facturare.

Ministrul Finanțelor spune că acest proiect va fi finaliat până în decembrie 2020. scrie huff.ro

DISTRIBUIE PE: