Firma din Romania unde salariul minim este de 800 de euro. Cauta sa angajeze si nu gaseste…

Firma din Gorj unde salariul minim este de 800 de euro. Cauta sa angajeze zeci de tineri. O firma din Targu Jiu cauta sa angajeze aproximativ 30 de tineri. Este vorba de societatea MG Electric Automation din Targu Jiu, care activeaza in domeniul robotocii industriale.

Salariul minim in cadrul companiei este de 800 de euro. Societatea este condusa de catre Mihai Carcei, de 36 de ani, fiul unui miner din bazinul Rovinari. Compania lui Mihai are, in prezent, 50 de salariati, majoritatea fiind tineri, si investeste in prezent 500.000 de euro in construirea unui sediu modern in zona Liceului „Traian Vuia” din Targu Jiu.

Pentru inceput, firma vrea sa angajeze zece specialisti in IT, in special pe partea de sotfware: „Vrem sa pornim cu zece persoane tinere care doresc sa invete. Salariile pe care le oferim speram sa fie motivante. Un softwarist bun va avea un salariu care va porni de la 2.000 de euro”, a spus Mihai Carcei.

Salariul minim in compania cu sediul in Targu Jiu este de 800 de euro. „Salariul basic pentru tinerii care vin in firma si merg in deplasare porneste de la 800 de euro”, precizeaza Mihai Carcei. Omul de afaceri vrea sa ajunga la intr-un timp scurt la 80 de angajati.

Mihai Carcei nu vrea sa se opreasca aici si isi doreste sa atinga un numar de 120 de angajati. MG Electric Automation a ajuns in prezent la o cifra de afaceri de doua milioane de euro: „Am reusit sa crestem fara datorii la banci. In schimb, suntem o firma care tinem banii in banci.

Suntem curtati, in schimb, de toate bancile. Am ajuns la o cifra de afaceri de doua milioane de euro, dar ne dorim mult mai mult pentru ca avea capacitate de lucru pentru cel putin 80 de persoane.

Tinta noastra este undeva la 120 de persoane, dar problema este ca nu gasim forta de munca specializata. Ne dorim sa platim foarte bine, dar sa avem oameni calificati. Cred ca mai bine de 40% din angajatii nostri au varsta de sub 31 de ani”, precizeaza Mihai Carcei.

Desfasoara activitati in toata lumea Firma de roboti industriali de la Targu Jiu a reusit sa-si faca un nume pe piata roboticii industriale. „Incet-incet am reusit sa ne facem un palmares, pentru ca e ca in constructii: faci o lucrare buna pentru cineva, te mai cauta, apoi, si alti clienti. Ne-am axat foarte mult in ultima perioada pe urmatoarele sectoare de activitate: farmaceutica, tigari, industrie alimentara, automotive si packaging”, ne explica Mihai Carcei. 99% din activitatile desfasurate de firma lui Mihai sunt prestate in afara tarii.

A avut contracte in toata lumea, inclusiv in India, Arabia Saudita, Iran sau SUA. „Noi lucram pentru producatorii de masini automate. Nu facem mentenanta. Punem in functiune utilaje noi care sunt produse in tari precum Germania sau Italia si sunt duse apoi in alte tari unde trebuie sa functioneze”, spune omul de afaceri.

Firma din Targu Jiu, partenera cu un mare producator de roboti industriali la nivel mondial Una dintre cele mai mari companii din lume a cumparat o parte din firma din Targu Jiu. Este vorba de producatorul de roboti industriali IMA din Italia, care a dorit ca firma lui Mihai Carcei sa-i devina partenera. „Acum trei an de zile am vandut 40% din firma mea unei companii italiene. Mi s-a propus de unuil dintre cei mai mari producatori de masini automate din lume, IMA, care are 38 de sedii in toata lumea. Lucreaza in special la realizarea liniilor de productie in domeniul tutunului, farmaceutic si packaging.

Aveam o serie de contracte cu acest mare producator si a fost multumit de colaborarea noastra. In ultimii ani, ei au crescut foarte mult. Au foarte mult de lucru si lucreaza cu aumiti terti. IMA construieste masini, nu face si cablaje. Apeleaza la societatie pe care le-au cumparat, terte, care fac parte din grup si asigura componenta de cablaje sau de software. Crescand, au cumparat parti din societatile respective, dar au lasat libertatea acestor firme:

«Lucrezi pentru mine, dar nu pentru concurentul meu, cresti cat vrei si cat poti. Mergi cu mentalitatea ta si nu vreau sa devin proprietarul tau». Nu m-am gandit ca o sa dau lovitura cu aceasta tranzactie, ci ca este un pas important pentru firma mea. Intelegerea a fost ca tot aportul de capital sa fie investit in scule si personal. M-am bucurat sa vina o firma foarte mare catre noi”.

DISTRIBUIE PE: