Femeile vor primi numere de înmatriculare roz, ca să fie mai ușor de ocolit în trafic

Încă o modificare la Codul Rutier, de data asta strict pe măsuri de siguranță. Șoferițele vor începe să primească acasă noile numere de înmatriculare pentru conducători auto de sex feminin.

Noile numere vor fi de culoare roz, vor fi ceva mai mari, ca să nu se supere și vor fi aduse prin curier, pentru ca șoferițele să fie scutite de un drum, iar bărbații să fie scutiți de prezența lor în trafic în ziua respectivă.

În 99% din cazuri îți dai seama de la prima manevră dacă la volan e o șoferiță. Uneori, însă, se poate să fii surprins și uiți s-o șicanezi, uiți s-o ștergi cu oglinda când vă întâlniți pe o stradă mai îngustă. De aceea, noile numere roz vor face șoferițele și mai vizibile și vei putea să le claxonezi de la distanță, nu doar când blochează tot traficul aiurea.

”Nu vreau să zic că va face din ele niște ținte mobile, pentru că de cele mai multe ori ele rămân fixe în intersecție și nu se mișcă, pentru că habar n-au ce-ar trebui să facă, sau pur și simplu pentru că nu mai găsesc schimbătorul sau au uitat frâna de mână trasă”, explică chestorul Decebal Popescu, geniul din spatele acestei idei.

DISTRIBUIE PE: