Este oficial! Tinerii din România vor face ARMATA

Potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD Daniel Ghiţă, tinerii din România, băieţi şi fete, ar putea face din nou armata.

Fostul luptător K1 spune că există deja state puternice care oferă această posibilitate, iar efectele asupra tinerilor au fost benefice.

Tinerii ar putea face din nou Armata în România. Deputatul Daniel Ghiţă anunţă că lucrează la un proiect de lege care va permite tuturor tinerilor să urmeze stagiul militar.

Tinerii ar putea face din nou Armata în România
Fostul luptător K1 îşi doreşte ca tinerii să aibă posibilitatea de a urma stagiul militar după împlinirea vârstei de 18 ani. Potrivit deputatului PSD, recruţii vor fi plătiţi, iar la terminarea serviciului aceştia vor fi mai bine pregătiţi pentru viaţă.

”Lucrez la un proiect de lege prin care tinerii și tinerele să se poate înscrie voluntar, după școală, o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani, în Armată. Vreau ca toți să aibă această posibilitate. Până își găsesc un alt loc de muncă, până se mai maturizează, decât să plece în străinătate, ( la cules de sparanghel in Germania și căpșuni in Italia) își pot găsi un rost aici în țara lor. Există state puternice care oferă această posibilitate, iar efectele asupra tineretului au fost benefice.

Armata înseamnă disciplină, mișcare, ordine și responsabilitate. Pe durata efectuării serviciului militar, recruții vor fi plătiți, iar la terminarea serviciului vor fi mai pregătiți pentru viață. Trăim vremuri grele, iar pregătirea militară pe scară largă nu ne-ar strica.

Voi ce credeți?

Nihil Sine Deo”, e mesajul transmis de Daniel Ghiță pe reţelele de socializare.

Reamintim că programul de guvernare al Executivului condus de Nicolae Ciucă prevede ca serviciul militar să fie efectuat pe bază de voluntariat, tinerii beneficiind de o serie de drepturi şi de obligaţii.

”Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezerva voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ”, se arată în programul de guvernare.

Într-un proiect actual dezvoltat în cadrul Ministerului Apărării, cei care vor dori să servească în Armată, vor încheia cu Ministerul Apărării un contract pe o perioadă de 4 ani. Este vorba doar de primul contract, pentru că următoarele – în cazul în care rezerviştii vor dori să fie în continuare la dispoziţia Armatei – se vor semna pe o perioadă de maximum 3 ani.

DISTRIBUIE PE: