Eroul de pe Râul Nastione: Pompier își riscă viața pentru a-i salva pe Bianca, Patrizia și Cristian

Un pompier curajos s-a expus pericolelor pentru a încerca să salveze trei tineri surprinși de viitura râului Nastione, dar curenții puternici au făcut imposibilă apropierea sa.

Într-o încercare de salvare disperată, un pompier a încercat să ajungă la Bianca, Patrizia și Cristian, cetățeni români surprinși de furia apelor râului Nastione din Italia. Cu toate eforturile sale, bărbatul nu a reușit să se apropie de tinerii luați de viitură din cauza curenților puternici.

O filmare postată pe pagina de Facebook a publicației locale Corriere della Sera prezintă momentul în care pompierul se luptă să se apropie de cei trei prieteni înecați în apele învolburate ale râului Nastione. Cu toate acestea, condițiile periculoase l-au forțat pe pompier să se retragă.

În timp ce unul dintre pompieri încerca salvarea, alți colegi au lucrat la pregătirea unui sistem de frânghii, legate de o scară rulantă, pe care le-au aruncat în râu de pe Podul Roman, în încercarea disperată de a-i salva pe cei trei prieteni.

Bianca, Patrizia și Cristian, care erau într-o excursie, au fost luați prin surprindere de viitură în timp ce se aflau pe râu pentru a face fotografii. Tragedia a avut loc pe 31 mai 2024, iar corpurile neînsuflețite ale fetelor au fost găsite pe 2 iunie. Căutările pentru Cristian sunt în desfășurare.

Familia și prietenii celor trei tineri sunt într-o profundă stare de doliu. “Aceste fete erau extrem de inteligente și muncitoare, se străduiau din greu pentru a-și construi un viitor frumos, dar, din

nefericire… Noi nu ne-am fi dorit să le înmormântăm, ci să le vedem căsătorite, cu viitorul în față”, a mărturisit o persoană care le cunoștea pe Bianca și Patrizia.

Trupurile neînsuflețite ale fetelor au fost repatriate în orașele natale din România, unde au fost întâmpinate de numeroși oameni îndurerati de pierderea lor. Ceremonia de înmormântare va avea loc pe 8 iunie.

DISTRIBUIE PE: