EMOŢIONANT! CUM ŞI-A SALVAT VECINUL EMIL, UN JANDARM CARE SE PREGĂTEA SĂ PLECE LA MUNCĂ

Povestea de-a dreptul emoționantă! Emil, un jandarm care se pregătea să plece la muncă, și-a salvat vecinul după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Cum a reuși pompierul să gestioneze situația și cine era vecinul său?

Emil Rîcă, un angajat al MAI, se pregătea să plece la serviciu atunci când casa vecinului a fost cuprinsă de flăcări. Cu un curaj nemaiîntâlnit, jandarmul a intrat în casa vecinului și a reușit să-l scoată la timp. În casa cuprinsă de locuia un bărbat în vârstă de 91 de ani, nea Gheorghe, veteran de război.

Totul a avut loc în jurul orei 5:00, ora obișnuită de plecare la serviciu al lui Emil. Omul legii a observat cum din acoperișul casei din apropiere ieșeau flăcări și fum. Când a realizat că în locuință trăiește un bătrân, Emil a fugit imediat spre locul unde izbucnise incendiul. Fără să stea pe gânduri, a îndepărtat haina de pe el, a deschis poarta de la intrare cu forța și a pătruns în curte. Flăcările cuprinseseră deja casa.

Casa bătrânului era deja cuprinsă de flăcări
Neavând informații despre locul exact în care se afla vecinul său, Emil a început să verifice toate intrările în speranța de a-l găsi. În același timp, a apelat la numărul de urgență 112 pentru a solicita intervenția echipajelor de pompieri. O altă vecină s-a alăturat eforturilor sale, intrând și ea în curte.

„- Știți cumva unde doarme nea Gheorghe? A întrebat Emil.
– Da, mamă, e în camera de acolo.
– Intru după el. Anunțați vecinii să iasă, să nu ajungă focul și la ei”, a fost dialogul pe care l-a purtat Emil cu vecina sa, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Emil s-a aventurat în interiorul casei cuprinse de flăcări, îndreptându-se către camera unde proprietarul obișnuia să doarmă. Ajuns în preajma acesteia, a constatat că atât ușa, cât și tavanul holului erau cuprinse de foc. Cu toate acestea, a fost nevoit să traverseze zona în flăcări pentru a ajunge la veteran.

Emil l-a salvat pe nea Gheorghe, un veteran de război în vârstă de 91 de ani
În camera, Emil l-a descoperit pe bătrân dormind fără să știe de pericolul care îl înconjura. Conștient de problemele grave de sănătate ale bătrânului, care îl împiedicau să se deplaseze, jandarmul l-a luat rapid în brațe. Pentru a părăsi casa în flăcări, a fost necesar să treacă din nou prin foc, ținându-l pe nea Gheorghe în siguranță în brațe.

„Când a ajuns în curte, vecinii erau adunați, unii începuseră să arunce cu gălețile cu apă pe flăcări.

– Emil, trăiește? a întrebat un vecin.
– Da, da! Trăiește!, a spus el ducându-l pe veteran către un loc sigur.

În spatele lui auzea un singur cuvânt, transmis din om în om ca un ecou: Trăiește!

Da, astăzi un veteran de război trăiește datorită lui Emil.

Un veteran de război care a fost pe front împreună cu bunicul lui Emil, care astăzi l-a salvat!

Emil Rîcă lucrează în Jandarmeria Română de 17 ani și este încadrat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman.

Felicitări!”, se mai precizează în postarea MAI.

DISTRIBUIE PE: