Elimină toxinele din organism și scade colesterolul rău – Cum se folosește Cărbunele Medicinal

Cărbunele activat este un tratament natural care elimină toxinele și substanțele chimice din organism. El acționează prin captarea de toxine în milioanele de pori, absorbind practic substanțele nocive din organism. Utilizat în camerele de urgență din întreaga lume ca tratament pentru otrăviri sau supradoze de medicamente și de droguri, cărbunelui activ, de asemenea, ajută la reducerea gazului și a balonării și scade nivelul colesterolului. Atenție, acest cărbune nu este aceeași substanță pe care o obțineți când ardeți cărbunii pe grătarul de acasă! Pentru a utiliza cărbune activ, este important să alegeți cărbune din coji de nucă de cocos sau alte surse naturale.

De unde să cumpărați cărbune activat

Se poate cumpăra cărbune activ în majoritatea magazinelor obișnuite. Doar asigurați-vă că produsul pe care îl cumpărați este organic, realizat din materiale precum coji de nucă de cocos. Există capsule și pastile de cărbune activat. Forma lichidă este adesea folosită pentru a trata otrăvirea. În scopuri generale, cea mai bună opțiune ar fi să cumpărați capsule, deoarece acestea tind să fie mai ieftine. Puteți deschide întotdeauna capsulele și să utilizați pulberea din interior dacă nu vreți să o înghițiți așa.

Beneficiile cărbunelui activ:

1. Tratează mușcăturile de insecte

Beneficiile cărbunelui activ încep cu capacitatea de a trata pielea afectată și erupțiile cutanate. Într-adevăr, cărbunele activat poate ajuta la tratarea mușcăturilor insectelor și a erupțiilor cutanate de la iedera otrăvită sau din stejarul otrăvitor.

Cum se folosește:

Pentru a trata mușcăturile de țânțari, înțepătura de albine sau erupția cutanată otrăvitoare, amestecați o capsulă de cărbune activat cu 1/2 lingură de ulei de nucă de cocos. Temponanți zona afectată și reaplicați la fiecare 30 de minute până când mâncărimea / iritația dispare.

2. Tratează acneea

Dacă vă aveți acnee sau pete pe piele, luați în considerare administrarea cărbunelui activ. Cărbunele activat poate ajuta la curățarea porilor și eliminarea acneei de pe piele.

Cum se utilizează

În cazul acneei, se amestecă o capsulă de cărbune activ cu două lingurițe de gel de aloe vera, apoi se întinde pe față. Lăsați amestecul să se usuce, apoi clătiți. Cărbunele activat se va lega de toxine și de murdăria de pe piele care contribuie la acnee, și le va elimina.

3. Scade colesterolul

Cărbunele activat vă ajută și să reglați nivelul colesterolului. Studiile au arătat că acest cărbunele activat pot reduce colesterolul „rău” LDL și poate crește nivelurile bune de colesterol HDL. Un studiu a constatat că a scăzut colesterolul LDL cu 41%, în timp ce HDL a crescut cu 8% atunci când participanții au luat trei doze de câte opt grame fiecare, pentru o perioadă de patru săptămâni.

Cum se utilizează:

Este important să rețineți: nu luați cărbune activat în decurs de 90 de minute până la două ore de la administrarea oricărui alt medicament sau supliment alimentar.

4. Albește dinții

Umătorul beneficiu este capacitatea de albire a dinților. Petele de cafea, ceai, vin sau alte alimente pot fi eliminate cu pulbere de cărbune activat. De asemenea, promovează sănătatea orală, prin îmbunătățirea echilibrului pH-ului în cavitatea bucală, prevenirea apariției cavităților și eliminarea respirației urât mirositoare.

Cum se folosește:

Pentru a avea dinții albi, umeziți o periuță de dinți și îmbibați-o în pulbere de cărbune activat. Periați-vă dinții cu ea, clătiți cu apă. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați această metodă de 2-3 ori pe săptămână. Sua cumpărați paste de dinți cu cărbune activat (charcoal)

5. Elimină gazele

Cărbunele activat are capacitatea de a trata gazele și de balonarea. Un studiu din Jurnalul American de Gastroenterologie a constatat că această pulbere ajută la prevenirea apariției gazelor intestinale după o masă.

Cum se utilizează:

Pentru a reduce gazul și balonarea, luați 500 miligrame de cărbune activat cu o oră înainte de o masă tipică și de producere a gazului cu un pahar mare de apă.

6. Îndepărtează toxinele din corp

Poate că acesta este cel mai cunoscut beneficiu al cărbunelui activat. Majoritatea pesticidelor și chimicalelor nocive se leagă de suprafața cărbunelui activ, ajutând la prevenirea absorbției lor în organism. În cazul ingerării unei substanțe otrăvitoare sau a unei supradoze de droguri ori medicamente, sunați imediat la 112. Cărbunele activat poate fi, de asemenea, utilizat în cazurile de otrăvire alimentară, când apar greața și diareea.

Cum se folosește:

Adulții ar trebui să ia 25 de grame atunci când apar simptomele. Copiilor trebuie să li se administreze 10 grame.

7. Curăță sistemul digestiv

Cărbunele activat e benefic și pentru intestinul dumneavoastră. Cărbunele activat vă ajută organismul prin eliminarea toxinelor care pot provoca o funcționare deficitară a sistemului imunitar, reacții alergice sau leziuni oxidative. Îndepărtarea toxinelor din organismul dvs. poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerii articulare, la stimularea energiei și la creșterea funcției mentale.

Cărbunele activat se găsește sub formă de pulbere, lichid sau tabletă. Este important să beți multă apă când utilizați cărbune activ, sub orice formă ar fi el. Dacă în timpul detoxifierii vă constipați, este un semn că nu beți suficientă apă cu suplimentul de cărbune.

Cum se folosește:

Pentru a curăța sistemul digestiv, luați 10 de grame de cărbune activat cu 90 de minute înainte de fiecare masă, timp de două zile. Substanța a demonstrat că reduce absorbția toxinelor în organism cu până la 60%. Pentru a utiliza cărbune activat pentru a elimina toxinele din corp, amestecați o lingurita într-un pahar mare de apă și beți.

8. Ucide mucegaiul

De asemenea, pe lista de beneficii ale cărbunelui activ este și capacitatea acestuia de a ucide mucegaiul în interiorul corpului! Poate că sună deranjant, dar mucegaiul se poate colecta în interiorul organismului. În plus, mucegaiul provoacă o serie de probleme pentru organele dvs., cum ar fi insuficiența renală și hepatică, depresia, scăderea funcției cerebrale, boala cardiacă, iritarea ochilor, durerile de cap, vărsăturile, afectarea funcției sistemului imunitar și stresul respirator sever.

Dar, așa cum am menționat anterior, asigurați-vă că alegeți un cărbune activat realizat din materiale organice. Mai mult decât atât, asigurați-vă să rezolvați și problemele cu mucegaiul din casă! Petele negre din colț de faianță pot provoca probleme majore de sănătate. Dacă vedeți mucegai negru în casa dvs., asigurați-vă că faceți pașii corespunzători pentru a-l elimina imediat. Purtați mănuși și o mască pentru a nu inspira sporii. Nu intrați în contact direct cu mucegaiul, și nici nu îl respirați!

9. Filtrează apă

Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai populare utilizări cunoscute ale cărbunelui activat. Sunt filtre de apă concepute cu așa ceva. Cărbunele activate pot prinde impuritățile din apa potabilă, cum ar fi solvenții, pesticidele, deșeurile industriale și alte substanțe chimice dăunătoare. În plus, cărbunele activat alimină din apa potabilă fluorura. În timp ce unele fluoruri se întâlnesc în mod natural în apă, consumarea unor cantități prea mari poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta, arată un studiu.

10. Previne mahmureala

Cărbune activ a bun pentru prevenirea mahmurelii. Deoarece cărbunele activat pot elimina toxinele consumate adesea odată cu alcoolul, poate diminua și probabilitatea de a avea o mahmureală. Totuși nu folosiți asta ca o scuză să beți mai mult. Carbunele nu poate absorbi alcoolul, doar poate diminua efectele otrăvirii cu alcool. Amintiți-vă, dacă suspectați otrăvire cu alcool, sunați imediat la 112.

DISTRIBUIE PE: