Ei stiu cat de greu se castiga o bucata de paine? Arunca mancare la gunoi pentru ca nu e pe gustul lor

Oare ei știu cât de greu se câștigă o pâine? Asistații sociali nemulțumiți de ajutorul primit de la stat!

E dimineata pe strada Agricultori din Bucuresti. Ca in fiece luni, miercuri si vineri asistatii social se strang in fata cantinei sociale, de unde primesc o masa calda si alimente reci pentru urmatoarea zi.

Multi dintre ei – amaratii amaratilor, parte din ei – oameni in toata firea, numai buni de munca. La doi pasi, o alta doamna isi umple portbagajul cu zeci de pachete cu provizii. Cand se aude „SE DA”, lumea se strange ciorchine la geamul de unde se distribuie mancarea. Nu trece mult si bucati de paine ori containere cu ciorba sunt aruncate pe jos, pe asfalt, in fata cantinei sociale.

Aceasta e realitatea cruda, nefardata. O mana de oameni care se recomanda saraci, dar care stramba din nas in fata farfuriei cu mancare platita fix din buzunarul nostru.

De ce? Pentru ca nu au nevoie de ea..probabil.

Dar stiu acesti oameni cat de greu se castiga o paine? Cati oameni se zbat sa isi puna pe masa o bucata de paine?

Angajatii cantinei se trezesc la cinci dimineata in zilele in care distribuie masa, pentru a pregati totul pentru „clienti”, Mai nou, fac si curat dupa ei, desi sunt platit doar sa gateasca.

„Toata mizeria care este pe jos si sunt toti buni de munca si nu vor sa mearga la munca pt ca statul le da mancare gratis arunca si pe jos…absolut, toata strada e plina de mizerie …sunt oameni buni de munca.

Sa ii scoata sa faca ceva pentru masa care o da. Injura ca li se da prea multa paine… Unde traim?”, si-a spus oful Stefan, unul dintre angajatii cantinei sociale, in timp ce matura chistoacele de tigari aruncate pe jos de „asistati”.

La Ploiesti insa, autoritatile au gasit solutia.

Rrezultatul a fost unul neasteptat, cantinele sunt pe cale sa se inchida din lipsa de clienti.

800 de persoane din 1200 au renuntat deja la masa calda,dupa ce au fost obligati sa isi castige painea, prin munca.

„Mi-a taiat cantina […]” „Nu pot sa muncesc ca ma doare capul, ma ia cu ameteala”, „Cum doamna sa muncesc, ca imi taie pensia!” sau „De o luna si ceva ma doare capul”, sunt doar cateva din „scuzele” asistatilor din Ploiesti.

Potrivit datelor de la ministerul muncii, in toata tara sunt peste 100 de cantine sociale si cateva mese mobile. In total, sunt 20 de mii de romani care mananca pe banii statului.

Potrivit legii ratia zilnica pentru un asistat este de 12 lei pe zi, in timp ce hrana unui bolnav aflat in spital nu sare de 7 lei.

Sursa: KanalD.ro

DISTRIBUIE PE: