Eduard avea 39 de ani și era medic chirurg. Sâmbătă a vrut să ajute o femeie. S-a stins încercând să facă din nou bine

Eduard avea 39 de ani și era medic chirurg. Sâmbătă a vrut să ajute o femeie care s-a prăbușit într-o prăpastie, în timpul unui maraton. A căzut la rândul său. A murit încercând să facă din nou bine.

Medicul chirurg Eduard Klocek avea 39 ani, a lucrat mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani era doctor la un spital din Marea Britanie. În urmă cu o săptămână, Eduard Klocek participase la un alt maraton montan în România, Apuseni Ultra Race.

După ce a căzut 70 de metri în prăpastie, Eduard Klocek avea ambele picioare fracturate. A mai supravieţuit câteva zeci de minute şi a murit în timp ce era transportat spre spital, după ce a suferit un stop cardio-respirator în ambulanţă, scrie Adevărul.

Cealaltă victimă a maratonului montan, Jakab Eniko, avea 45 de ani şi era din Odorheiu Secuiesc. Ca şi doctorul Eduard Klocek, Jakab Eniko alergase de-a lungul anilor la zeci de maratoane montane. Ea participase şi la ediţia din 2018 a Maratonului Pietrei Craiului şi se clasase pe locul 22 din 119 atlete.

Surse din cadrul Poliţiei Argeş ne-au confirmat că a fost deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă în acest caz tragic, iar mai multe persoane, inclusiv din rândul organizatorilor, vor fi chemate la audieri.

DISTRIBUIE PE: