Drama neștiută a prezentatoarei de știri Lavinia Petrea: „Medicul mi-a spus că sarcina este oprită din evoluție”

Lavinia Petrea a fost întotdeauna o prezență discretă în spațiul public. Vedeta și-a făcut recent curaj și a vorbit despre cel mai greu moment din viața sa.

Lavinia Petrea este cunoscută ca fiind prezentatoarea știrilor de la Pro TV. Deși nu a dat niciodată prea multe detalii despre viața sa, recent vedeta le-a povestit admiratorilor săi faptul că a avut mari probleme cu cea de-a doua sarcină.

„Cu o expresie plină de compasiune, o doctoriță foarte tânără îmi spune aceste cuvinte după câteva minute bune de tăcere. Eram la prima ecografie de confirmare a celei de-a doua sarcini.

Am intrat în clinică de mână cu soțul meu, emoționați și bucuroși că o să auzim bătăile inimii unei noi vieți. La recepție ne-am întâlnit cu o colegă de-ale mele cu care am împărtășit bucuria.

Nu am vrut să mint în legătură cu vizita mea la medic, plus că bucuria nostră era evidentă. Așa că atunci am primit și primele felicitări pentru sarcină. În scurt timp, însă, avea să-mi cadă cerul în cap.

Îmi amintesc atât de bine amorțeala care mă cuprinsese. Încercam să îmi însușesc spusele doctoriței, dar nu reușeam. Eu aveam simptomele unei sarcini, simțeam cu toată ființa mea că voi avea un copil, însă ecografia ne arătase altceva.

M-au dus la un test de sânge pentru măsurarea hormonului HCG, specific femeilor însărcinate. Era prezent în sânge, dar nu chiar în cantitatea ideală.

Am repetat testul la mai multe intervale de timp pentru că hormonul trebuie sa fie într-o continuă creștere din momentul în care apare sarcina. Al meu era, dar, iar, nu chiar cât scria la carte că ar trebui să fie”, a povestit Lavinia Petrea pe blog.

„Refuzam să cred”

„Nu puneam neapărat la îndoială ce îmi spusese medicul, dar refuzam să cred… Peste câteva zile am mers să mai cer o părere… Fără să-i spun doctorului specialist în medicină materno-fetală despre ce este vorba, m-am întins pe patul de consultații pentru o ecografie de confirmare a sarcinii, pentru asta mă programasem…

După câteva minute, aud aceleasi vorbe pentru a treia oara: nu are activitate cardiacă. Dar… Beta HCG este tot în creștere de o săptămână de la primul test, îi spun eu, Nu este posibil, totuși…, insist eu. Nu!

Îmi pare rău, dar sarcina este oprită din evoluție. Valoarea în sânge a hormonului mai poate fi în creștere chiar și o săptămână după oprirea din evoluție (un fel de inerție a organismului, îmi explică doctorul)”, a mai spus vedeta.

„Îmi stătuse mie inima de fericire”

Chiar dacă veștile nu erau deloc bune, prezentatoarea TV nu și-a pierdut și ultima speranță.

Mă întind din nou pentru a patra ecografie în a zecea zi de la prima. Reacția doctoriței întârzia să apară. Se uita și se tot uita la ecograf, apoi ridică volumul și… se auzeau perfect bătăi de inimă! Acele bătăi pe care le auzisem și atunci când i-am ascultat pentru prima dată inima bătând lui Mathias.

Nu vreau să îți dau false speranțe și nici să mă grăbesc să îți spun că totul este în regulă cu sarcina ta, dar uite, eu văd acum un embrion care arată ca un inel cu diamant! Așa spunem noi medicii când o sarcină la început arată cum trebuie.

Ai un inel cu diamant! Și are activitate cardiacă, îmi spune medicul Alina Pleșoianu. Eu mă blocasem. Acum îmi stătuse mie inima de fericire. Alina îi arată ecografia unei alte colege, pentru încă o părere, și aud iar: ai un inel cu diamant.

Hai să ne revedem peste o săptâmână! Am ieșit din cabinet și aveam impresia că sunt învăluită în lumină. Mi se întâmplase un miracol. Eram eu și un soare„, a conchis Lavinia Petrea.

DISTRIBUIE PE: